Tweede Competitie wedstrijd Erichem 2013

Eerste competitie wedstrijd Wekerom 2013
juli 21, 2014
Mooie 1ste plaats Achterberg 2013
juli 21, 2014
Alles

Tweede Competitie wedstrijd Erichem 2013

Zaterdag 11 mei stond de 2e competitie wedstrijd van het seizoen op de kalender en werd verreden in Erichem. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden we donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) een wedstrijd verreden in Wogmeer (N-H). Deze wedstrijd, die niet voor de competitie meetelde, werd voor ons gebruikt om een aantal veranderingen te testen. In de eerste run werd er een mooie afstand van 107.02m behaald. In de finale waren er een paar kleine aanpassingen gedaan maar dit had niet het gewenste effect en kwamen we tot een afstand van 46.77m. Deze afstand was goed voor 4e plaats. Ondanks de mindere 2e run hebben we toch weer leerzame data verzameld voor de volgende wedstrijd. De eerste plaats was voor de groene rakkers uit Molenaarsgraaf, de Simply Green.

Zaterdagmiddag (11 mei) werd er in het begin van de middag afgereisd naar Erichem. Voorafgaand werd buienradar nog even geraadpleegd want het weer was nogal wisselvallig met in de ochtend als hoogtepunt toch een paar flinke buien. Gelukkig gaf het weerbeeld in de middag een verbetering aan en begon de zon af en toe te schijnen. Eenmaal aangekomen in Erichem werd er een leuk kampje gecreëerd met aan de ene kant van ons de Simply Green en aan de andere kant Extreme Temptation die deze wedstrijd de mogelijkheid aangreep om onder het mom van een demo wedstrijd voor hun de eerste meters konden maken. Voor de Extreme Temptation werd deze demorun een dure aangelegenheid. In een run, waarbij de grip niet goed gevonden werd, ging het aan het einde goed mis. De machine kwam bruut tot stilstand en er vielen onderdelen onder de machine op de baan gevolgd door menige liters olie. Het resultaat was dat er een drijfstang een gat in de zijkant van het motorblok had geslagen. We hopen voor het team dat de schade nog enigszins meevalt en dat de Extreme Temptation weer snel op de baan verschijnt.

Vanwege de weersomstandigheden was inmiddels het progamma 1 uur uitgelopen. Uiteindelijk ging onze klasse na de klok van 19.00uur van start. Er stonden 12 deelnemers op de startlijst. Blue Thunder mocht als eerste van start gaan en reed een afstand van 81.81m maar omdat dit een proeftrek was werd er besloten om de run over te doen. De wedstrijdleiding besloot de afstelling van de sleepwagen te laten staan. The Mystery die daarna volgde zette een afstand neer van 104.74m. De Orange Factory kwam net te kort voor de 100m en 99.46m verscheen er op het scorebord. Toen was het de beurt aan Manus om met de International 1086 te proberen de 100m lijn te passeren. In een run waarbij de machine af en toe er redelijk hoog in klom was ook de 100m te ver voor ons en stopte de machine op een afstand van 98.78m. Ook de Black Magic had daar last van en kwam niet verder dan 94.79m. De aardbei International van Erik Peeters had daar minder last van en reed een afstand van 103.64m. Een finale was een feit. Mannheim Magic kwam niet verder dan 94.95m maar hadden wel turbo schade opgelopen. Toen begonnen er weer regendruppels te vallen en werd het zeil weer over de baan getrokken. Na een korte oponthoud ging de wedstrijd weer verder. In de run van de Blue Thunder, die hun proeftrek overdeden, had de Ford geen goede balans en reed een afstand van 73.45m. Dragon Deere stond daarna op de startlijst maar vanwege motorische problemen zagen ze daar vanaf. Toen was het de beurt aan de Simply Green met Marien achter het stuur. In een run waarbij de machine van rechts naar links en weer naar rechts over de baan ging werd er toch een afstand van 102.00m behaald en ook die kon in de finale terugkomen. Voor Steal to Steal, Red Devil en de Secret of the Valley was de 100m ook niet haalbaar en eindigde op deze op afstanden van 88.15m, 96.41m en 90.77m.

The Mystery mocht als eerste finalist aanhaken en zette de sleepwagen neer op een afstand van 96.86m. Voor de machine van Peeters was deze afstand niet haalbaar en staakte die de strijd op 94.16m. Toen was er nog 1 die verandering kon aanbrengen in de uitslag namelijk de Simply Green. In een run die uit het boekje was en waarbij de machine nu wel een rechte run had ging deze de finishvlag voorbij en zette de sleepwagen stil op een afstand van 102.78m. Langs deze weg feliciteren we team Simply Green met het behaalde resultaat. Helaas zat er qua resultaat voor ons op deze wedstrijd niet meer in dan de 5e plaats maar na de aanpassingen die we gedaan hebben aan de machine zijn we toch tevreden over de run die we hebben gereden.

De volgende wedstrijd is a.s. vrijdag 17 mei in Achterberg.

Eerst volgende wedstrijd zal een niet competitiewedstrijd zijn op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) in Wogmeer (N-H).

Eerst volgende competitiewedstrijd is zaterdag 11 mei in Erichem.

 

X