Nieuwe Sponsor
juni 10, 2015
Speuld 2015
juli 9, 2015
Alles

Powerweekend Made 2015

Afgelopen zaterdag was Made “the place to be” voor het tractorpulling geweld. Op deze grootste wedstrijd van het land genaamd “Made’s Powerweekend” vonden op vrijdag, zaterdag en zondag op 3 wedstrijdbanen vele wedstrijden plaats. Voor Red Impact stond op zaterdag de competitie wedstrijd op de kalender en zondag werd er deelgenomen aan de Euro Challange wedstrijd.

Nadat alles voor een weekendje Tractorpulling was ingeladen ging de Red Impact karavaan halverwege de ochtend richting het Brabantse land om op tijd te arriveren op het terrein aldaar. Hierdoor konden we een mooie plaats uitzoeken om een kamp op te bouwen. Dit werd gezamenlijk met de teams van Simply Green en White Shadow gerealiseerd. Nadat alle tenten, caravans, bbq’s en trekkers etc. opgebouwd en uitgestald stonden gingen we de wedstrijden aanschouwen.

De 4.5 ton Supersport stond om 18.00 uur op de progamma en met een kleine vertraging van 15 minuten begon deze klasse om 18.15 uur. Er stonden 13 deelnemers op de startlijst waarvan 2 bijschrijvers. Door het wegvallen van de Stranger verscheen er een oude bekende trekker als vervanger op de startlijst. Het was de Brutus, de oude machine van “Good Old” Marcel Arendsen die nu eigendom is van een team uit Engeland.
Red Devil mocht als eerste aanhaken en had hiermee de proeftrek en behaalde een afstand van 107.67m. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen afstelling te laten staan en Red Devil besloot hetzelfde. Daarna was het Red Impact time. Henri was deze keer chauffeur van dienst en zette de International 1086 voor de sleepwagen en trok de ketting strak. In een mooie en snelle run werd er een dikke Full Pull behaald. Voor White Shadow, die daarna volgde, verliep de run minder succesvol. De motor kwam niet goed op toeren en rond de 45m sloeg het noodlot toe en verscheen er veel rook uit de machine met turbo schade als oorzaak. Up and Down reed daarna ook een Full Pull. Bruggeman had rond de 20m problemen in de aandrijflijn. Wild Pirate werd met ook een Full Pull de 3e finalist. Peeters had een zeer onstuimige run waarbij de sleepwagen bijna dwars op de baan stond, 88,08m haalde hij. Van Stappust reed daarna ook een Full Pull en Simply Green die daarna volgde ook. Voor Maximum Massey was de Full Pull lijn te ver weg en stopte op een afstand van 102.89m. The Mystery en Secret of the Valley reden beide ook een Full Pull.
Brutus reed daarna rond de 95m.

In de finale van 6 deelnemers mocht Henri als eerste van start gaan met de Red Impact. Nu was de run minder succesvol dan de eerste run. De machine trok na de start naar links en moet daarbij gecorrigeerd worden met als gevolg dat de machine aan de rechterkant van de baan eindigde met als afstand 100.77m. Het vermoeden was gelijk al dat dit niet voldoende zou zijn voor de winst. Up and Down kwam niet verder dan 93.43m. Wild Pirate ging met 97.98m voorbij aan die afstand. Van Stappust bleef met 97.08m daar net achter. Toen kwam het groene gevaar uit de Alblasserwaard weer op de baan. Marien zette zich schrap en reed met de Simply Green voorbij aan onze afstand en stopte op een afstand van 104.72m. Met nog 1 finalist te gaan was het toch nog spannend of we de 2e plaats zouden behouden. The Mystery ging van start en reed uiteindelijk met een afstand van 101.03m naar een 2e plaats.

Langs deze weg feliciteren we team Simply Green met het behaalde resultaat.
Door het resultaat van deze wedstrijd zijn wij in de tussenstand van de competitie gestegen naar de 2e plaats.

De eerst volgende competitie wedstrijd is op vrijdag 3 Juli in Speuld

Uitslag (top 3):

1          Simply Green  FP        104.72m.
2          The Mystery   FP        101.03m.
3          Red Impact     FP        100.77m.
Euro Challange 4.5 ton Supersport.

Zondag hebben we ook nog deelgenomen aan de Euro Challange wedstrijd. Hieraan deden ook deelnemers uit Denemarken (3), Duitsland (1), Engeland (2) en Nederland (3) mee.
Mark mocht deze keer de Red Impact besturen. In de eerste run werd er gelijk een Full Pull behaald. Deze afstand werd ook behaald door de Deense deelnemers John 1 Extreme Edition, Blue Dream en Hulk II en ook door Peeters. In de finale mocht Mark als eerste deelnemer van start gaan maar de run was na de 50m verre van ideaal. De 1086 reed met een zeer onstuimige run naar een afstand van 80.16m. Uiteindelijk leverde deze afstand voor ons een 4e plaats op.

Uitslag (finale):

1          Blue Dream                FP        98.21m.
2          John 1 Extreme Ed.    FP        96.89m.
3          Hulk II                         FP        90.20m.
4          Red Impact                 FP        80.16m.
5          Peeters                       FP        78.91m.

X