Powerweekend Made 2015
juni 25, 2015
Zimmerwald(CH) 2015
juli 15, 2015
Alles

Speuld 2015

Afgelopen weekend beloofde het een druk pulling weekend voor Red Impact te worden. Vrijdagavond stond de 5e competitiewedstrijd van het seizoen op de kalender en aansluitend op zaterdag en zondag stonden er demowedstrijden in het Zwitserse Zimmerwald op het programma. Maar als eerste was het de beurt aan de wedstrijd in Speuld.

Al vroeg in de avond werd er koers gezet richting het Gelderse Speuld. Bij aankomst werd de 1086 uitgeladen en in gereedheid gebracht voor de wedstrijd. Inmiddels werd er ook al bij de wedstrijdbaan gekeken en daar werd geconstateerd dat deze van een matige kwaliteit was.

Even na 21.00uur ging de 4.5 ton Supersport van start. Wegens technische problemen van White Shadow, Black Magic en Stranger stonden er 11 deelnemers op de startlijst waarvan Secret of the Valley als bijschrijver was. Maximum Massey had de proeftrek maar de machine kwam vlak na de start niet goed weg en stopte op 49.71m. Door het afmelden van White Shadow was voor ons nu de beurt om als 2e deelnemer te gaan starten en hadden we hiermee de proeftrek. Manus was deze keer de berijder van de International. In een run die niet ideaal was doordat de machine continu zocht naar de grip werd er uiteindelijk toch nog een afstand behaald van 109.33m. De sleepwagen afstelling bleef staan en ons werd gevraagd of we de afstand lieten staan of over deden. We besloten om de run over te doen. Wild Pirate was daarna de volgende en reed met 92.83m de eerste officiële afstand. Daarna volgden Peeters met 82.87m, The Mystery met 97.15m en Bruggeman met 95.55m. Allen hadden ook problemen om de grip te vinden. Daarna was het de beurt aan de competitieleider Simply Green. Ook deze had problemen met de grip maar kwam wel tot een afstand van 106.81m. Maximum Massey, die zijn proeftrek overdeed, kwam wederom na de start niet goed weg en behaalde een afstand van 50.45m. Daarna was het weer de beurt voor Manus op de 1086 aan te haken voor de sleepwagen. Vanaf de start was de International 1086 wederom weer zoekende naar de grip en tijdens de run werd die niet voldoende gevonden en zo eindigde de run op 95.79m. Daarna volgden Red Devil met 96.98m, Van Stappust 84.21m, Up and Down 93.63 en Secret of the Valley met 82.12m. Ook deze hadden moeite met de grip.

Door deze gereden afstanden kwam er geen finale aan te pas en feliciteren we Simply Green met de overwinning.
Voor ons was het een zuur resultaat omdat we met 109.33m uiteindelijk toch de verste afstand hadden verreden die achteraf in ieder geval goed was geweest voor een finale plaats maar dat is achteraf. Nu was het resultaat een 4e plaats en in de tussenstand van de competitie staan we 2e.

Nadat de klasse afgelopen was werden de spullen weer ingeladen en werd er koers gezet richting Zwitserland.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is a.s. vrijdag 10 juli op de BeachPull in Putten.

X