Speuld 2015
juli 9, 2015
Putten 2015
juli 16, 2015
Alles

Zimmerwald(CH) 2015

            

Zaterdag 4 en zondag 5 juni stond voor ons een demowedstrijd in Zimmerwald (Zwitserland) op de kalender. Hiervoor waren we uitgenodigd door de gebroeders Guggisberg welke bij menig pullingteam bekend is. Gezamelijk met team Simply Green en team Belazerus werd er afgereisd naar Zwitserland.

Er werd besloten om direct na de competitiewedstrijd van Speuld af te reizen naar Zwitserland. We vertrokken rond 23.00uur uit Speuld en daarmee zou de reis grotendeels in de nachtelijke uren verreden worden. De reis verliep voor ons voorspoedig en rond de klok van 7.30uur passeerden we de Zwitserse grens. Voor ons was het eerst nog een groot vraagteken hoe vlug dit passeren zou duren want van verschillende info die we vernomen hadden kon dit wel eens tussen 1 en mogelijk 4 uur gaan duren. Maar wat schetste onze verbazing, het duurde totaal nog geen 5 minuten! Hier waren we zeer blij mee en konden we verder afreizen richting Zimmerwald wat vlakbij Bern ligt. Na een uur gereden te hebben kwamen we op de locatie aan. Het mooie aan deze wedstrijdlocatie is dat dit bovenop een flauwe berg is gelegen. Wij arriveerden als eerste. Simply Green arriveerde enige tijd later en team Belazerus  weer enige tijdje later. Dit kwam mede door een klapband die ze onderweg hadden gehad. We werden gastvrij ontvangen door de gebroeders Guggisberg en we kregen een mooie plaats aangeboden waar we een Hollandse kamp konden opbouwen. Toen dit alles gedaan was werd het terrein verkend. De temperatuur liep inmiddels al op tot ruim boven de 30 graden. Dat dit evenement een bekend evenement in Zwitserland is werd al gauw duidelijk want op de akkers rondom de wedstrijdbaan stonden vele trekkers met aanhangers waarop een hut of caravan geplaatst was voor het overnachten van de lokale deelnemers en tractorpullingfans. Ook ons kamp kreeg de vele aandacht van de lokale deelnemers en fans. Hierop werd besloten om gezamenlijk met Simply Green een tafel te plaatsen waarbij we merchandising artikelen zoals brilllen, caps en t-shirts konden verkopen. En dit gebeurde in grote getale.

De 4.5ton Supersport demoklasse werd rond de klok van 20.30uur verreden. Op een zeer droge baan waarbij ook hier en daar nog wat kleine stenen lagen mocht Henri met de International 1086 van start gaan. In de eerste run werd er een Full Pull behaald. Marien den Besten reed daarna met de Simply Green ook een Full Pull. Daniël Guggisberg reed met zijn sportklasse trekker als derde deelnemer ook mee en behaalde ook een Full Pull. In de finale reed Henri een afstand van 103.28m. Simply Green kwam niet aan deze afstand en eindigde op 97.69m. Daniël Guggisberg reed daarna een afstand van 92.18m. Hiermee behaalden we een mooie eerste plaats.
Na dat het een en ander nabesproken was werd de avond afgesloten met een pullingparty. Die duurde tot in de nachtelijke uurtjes.

De volgende morgen scheen de zon alweer volop en klom de temperatuur alweer ruim boven de 30 graden. Nadat iedereen zijn ontbijt op had begon de wedstrijden weer. Onze klasse startte rond de klok van 15.00uur. Nu was het de beurt aan Manus om met de Red Impact de baan op te komen. In de eerste run werd er wederom een Full Pull behaald. Dit werd ook behaald door de Simply Green met Laurens den Boer als bestuurder van de John Deere. In de finale behaalde Manus een afstand van 100.70m. Simply Green kwam niet verder dan 96.88m. Hiermee kwam er een eind aan de wedstrijden van het weekend. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er onderling nog nagepraat over dit mooie evenement. Aan het einde van de avond werd er al het een en ander ingeladen en de volgende morgen vertrokken we rond de klok van 7.30uur richting huis.

We kijken terug op een mooi Zwitsers pullingavontuur en we bedanken gebroeders Guggisberg hiervoor.

X