Laatste competitie wedstrijd Bakel 2013

Winst in Alphen 2013
juli 21, 2014
Nederlands kampioenschap Harskamp 2013
juli 21, 2014
Alles

Laatste competitie wedstrijd Bakel 2013

Zaterdag 7 september stond de 13e en laatste competitiewedstrijd op de kalender welke verreden werd in Bakel. Na de wedstrijd in Alphen waarbij we de 1e plaats hadden behaald stonden we in de tussenstand van de competitie op een 2e plaats met 5 punten voorsprong op de nummer 3 Peeters. Deze laatste wedstrijd was voor ons dus nog spannend of we de 2e plaats konden behouden. Omdat onze klasse in de middag sessie stond ingedeeld werd er in de 2e helft van de morgen afgereisd richting het Brabantse land. Onderweg begon het al lichtjes te regenen en waren we benieuwd hoe het weer ter plaatse zal zijn. Ook hier vielen druppels maar gelukkig in mindere mate zodat de wedstrijd toch door kon gaan.

Rond de klok van 15.00uur ging onze klasse, de 4.5 ton Supersport van start. De klasse bestond uit 12 deelnemers en geen bijschrijvers. Dit omdat de promo klasse in de avond sessie moest rijden. Als eerste deelnemer mocht Red Devil van start gaan. In een mooie run zette deze een afstand neer van 107.56m waarbij de wedstrijdleider besloot de sleepwagen te verzwaren. Als 2e deelnemer stond de machine van Peeters voor de sleepwagen. Wat opviel aan deze machine waren de achtervelgen inclusief banden welke geleend zijn van de Red Danger. Omdat hier een ander profiel opzit dat hun eigen banden was men benieuwd of men hiermee de gewenste grip kon halen. In een mooie snelle run werd er een afstand behaald van 105.77m. Daarna was het de beurt aan de kampioen Simply Green. Marien den Besten reed met de John Deere voorbij aan de afstand van Peeters en noteerde een afstand van 108.20m op het scorebord. Secret of the Valley kwam niet verder dan 89.41m. Ook de Black Magic had een mindere run en stopte op een afstand van 85.07m. Dragon Deere haalde een afstand van 96.98m. Steel to Steal kwam niet verder dan 85.34m. Ondertussen ging het van af en toe een druppel regen steeds harder regenen met het gevolg dat het zeil over de baan ging. Na een kort oponthoudt ging het zeil weer van de baan af en mocht Red Devil zijn proeftrek overdoen. Nu werd er een afstand behaald van 92.29m. Daarna klonk de Red Impact tune weer uit de boxen ten teken dat de Red Impact, met Manus deze keer op de bok, op de baan kwam. In een goede run haalde de International 1086 een Full Pull. De eerste van onze klasse. The Mystery volgde daarna met een afstand van 101.30m. Blue Thunder reed bijna dezelfde afstand als The Mystery namelijk 101.25m. Voor Bruggeman en de Orange Factory was de 100 meterlijn toch te ver en haalde respectievelijk een afstand van 96.24m en 91.24m.

Daarna was het tijd voor de finale welke bestond uit 4 deelnemers. Peeters mocht als eerste voor de sleepwagen en zette in zijn run een afstand neer van 97.18m. Simply Green ging over deze afstand heen en zette de vlag neer op 104.58m. Nu was het weer Red Impact time. Konden we net zoals de 1e run weer voorbij aan de Simply Green? Manus toerde de machine op en ging van start maar net na de start hield de motor iets in maar pakte gelukkig het gewenste toerental weer op en reed richting de 100 meter. Toch had de machine niet het gewenste vermogen en stopte op 98.58m. Met deze afstand waren we wel voorbij aan onze concurrent voor de 2e plaats Peeters en was een 2e plaats in de competitiestand een feit. The Mystery haakte na ons als laatste finalist aan en reed een tegenvallende afstand van 52.44m. Met een 2e plaats als resultaat op deze wedstrijd en de 2e plaats in de eindstand van de competitie kunnen we terug kijken op een tot nu tevreden verlopen seizoen. Nu rest ons nog 1 belangrijke wedstrijd namelijk het Nederlands Kampioenschap op 21 september in Harskamp. We gaan er alles aan doen om op deze wedstrijd dezelfde prestatie neer te zetten zoals de afgelopen weken het geval was in de competitie.

 

X