Drukke wedstrijd dag in Meerkerk 2013
juli 21, 2014
Laatste competitie wedstrijd Bakel 2013
juli 21, 2014
Alles

Winst in Alphen 2013

Afgelopen zaterdag stond de 12 competitie wedstrijd op de kalender en deze werd verreden in het Brabantse Alphen. Na het teleurstellende resultaat van onze thuiswedstrijd vorige week in Meerkerk is de Red Impact weer onderhanden genomen. Het probleem waarom de International niet goed op wilde toeren zat hem in de turbo. We hoopten dat het deze wedstrijd beter zou gaan. In de 2e helft van de middag werd de bus geladen en werd er koers gezet richting het Brabantse land. Het weer was in het zuiden des land nogal twijfelachtig dus waren we nieuwsgierig hoe de conditie daar terplekke zou zijn. Gelukkig was allemaal meegevallen en was het terrein goed begaanbaar.

Rond de klok van 20.30uur ging onze klasse, de 4.5ton Supersport van start met 12 deelnemers en 1 bijschrijver namelijk de White Shadow. The Mystery had deze keer de proeftrek en zette een afstand neer van 103.32m. De wedstrijdleider zag wel dat The Mystery niet z’n beste run reed en koos ervoor om de sleepwagen te verzwaren. Simply Green stond daarna als 2e op de startlijst. Vooraf was het al bekend dat als de Simply Green zou aanhaken het al voldoende zou zijn om de titel “Competitie kampioen 2013” binnen te hebben maar uiteraard wilde de John Deere ook de sleepwagen verplaatsen. Laurens de Boer was deze keer de berijder van het groene hert en reed een dikke Full Pull. Wederom besloot de wedstrijdleider de sleepwagen te verzwaren. Bruggeman die daarna volgde reed ook een Full Pull maar nu bleef de sleepwagen staan. Secret of the Valley had technische problemen bij de start en besloot 6 plaatsen op te schuiven. Voor Steel to Steel was 100m net te ver en staakte de strijd op 98.94m. De Black Magic daarin tegen reed ook een Full Pull dus een finale was een feit. Daarna klonk de tune van “Ticking Timebomb” uit de boxen en dat betekende dat de Red Impact op de baan verscheen. Henri was deze keer de bestuurden van de International 1086. Zou het optoeren nu beter gaan? Gelukkig wilde de machine nu wel goed optoeren en ging deze van start. In een goede run werd er ook een Full Pull gereden. The Mystery en de Simply Green die daarna hun proeftrek over reden behaalden ook allebei een Full Pull. Red Devil bleef steken op 103.49m. De Secret of the Valley liep nu een stuk beter en stopte op een afstand van 106.40m. De machine van Peeters die daarna volgde reed ook een Full Pull en schaarde zich ook bij het rijtje finalisten. De goed lopende Orange Factory kon de Full Pulllijn net niet passeren en staakte de strijd op een afstand van 109.42m. Blue Thunder en Dragon Deere haalden beiden wel een Full Pull. Daarna was het de beurt voor de bijschrijver White Shadow maar de machine wilde moeilijk optoeren. Na een kleine blik onder de motorkap te hebben gedaan werd er een 2e poging gewaagt. Wederom had de machine moeite met het optoeren maar toch werd er voor gekozen om van start te gaan. De machine haalde nog een afstand van 62.81m.

In de finale van 8 deelnemers mocht Bruggeman als eerste van start gaan en zette de finishvlag neer op een afstand van 107.88m. Black Magic had een run waarbij de machine niet goed op toeren kwam en stopte op een afstand van 75.61. Daarna was het weer Red Impact time! De machine werd aangehaakt en ging van start. In een perfecte run waarbij de balans super was en de snelheid er goed inzat werd wederom de Full Pulllijn overschreden en verscheen er een afstand van maarliefst 117.33m op het scorebord. Nu was het de vraag of of het voldoende zou zijn voor de winst maar er moesten nog enkele kannonen komen. The Mystery was de volgende en reed ook over de Full Pulllijn heen maar stopte op een afstand van 114.09m. Simply Green ging over de afstand heen van The Mystery en noteerde 114.96m op het scorebord. Peeters had moeite om de grip te vinden en behaalde een afstand van 105.50m. Blue Thunder eindigde op 106.49m. Toen mocht Dragon Deere als laatste deelnemer het proberen om onze afstand te overschrijden. Algauw was het zichtbaar dat het niet ging lukken voor de Dragon Deere en was de winst voor Red Impact een feit. De vreugde binnen ons team was groot na de pech die we vorige week hadden opgelopen.

Door deze uitslag staan we weer 2e in het tussenklassement met 5 punten voor op de nummer 3 Peeters. We gaan er alles aan doen om de nummer 2 positie te behouden. Langs deze weg feliciteren wij team Simply Green met de titel “Competitie Kampioen 2013”.

De volgende en tevens laatste competitie wedstrijd van het seizoen is op 7 september in Bakel.

 

X