Speuld 2013
juli 21, 2014
Powepull.DK – SDR. Hygum 2013
juli 21, 2014
Alles

Beachpull Putten 2013

Zaterdag 13 juni was de Putten de locatie voor de 9e competitie wedstrijd van het seizoen. Onder zonnige omstandigheden werd er begin van de middag afgereisd naar strand Nulde in Putten alwaar de Beachpull werd gehouden. Op dit grote tractorpulling evenement werden Farmstock en Grand National klassen verreden.

Eenmaal gearriveerd kregen we niet de locatie toegewezen zoals voorgaande jaren gebruikelijk was maar kregen we een afgelegen locatie toegewezen waar in voorgaande jaren de toeschouwers de auto’s parkeerden aan het begin van het evenemententerrein. Om 20.00 uur werd er gestart met onze klasse de 4.5 ton Supersport. In een deelnemersveld van 12 tractoren had Red Devil de proeftrek maar net zoals vorige week in Speuld kwam de machine niet op de gewenste toeren tijdens de run en stopte op 22.74m. Ze mochten 6 plaatsen opschuiven maar daar zagen ze vanaf. Henri mocht het daarna met de Red Impact proberen om een goede run neer te zetten. De machine werd opgetoerd en ging van start. In een goede run werd er een dikke Full Pull gereden maar de wedstrijdleider besloot de sleepwagen te verzwaren dus moesten we de run over 6 plaatsen weer overnieuw doen. Laurens de Boer kwam na ons met de Simply Green op de baan. In een run waarbij ze in een hoge versnelling reden ging de machine uit bij een afstand van 109.27m. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen zo te laten staan en ook de Simply Green koos ervoor om de afstand te laten staan. De machine van Peeters, die daarna volgde, stopte op 2 centimeter van de afstand van de Simply Green namelijk 109.25m. The Mystery liet ook weer zijn krachten zien en stopte op een afstand van 103.94m. Voor de te koop staande Orange Factory was 100 meter te ver en stopte op 94.56m. Dragon Deere met Daniël Vriends als bestuurder had een onstuimige run en moest de run staken op 58.29m. Daarna kwam de Red Impact voor de tweede maal voor de sleepwagen. In wederom een goede run ging de International over de 100 meter lijn heen alleen verloren de banden van de machine op 103.00m de grip en spinden de wielen door. Ook voor Black Magic was de 100 meter lijn te ver en verscheen er 98.37m op het scorebord. Secret of the Valley kwam niet verder dan 89.72m. Toen was het de beurt aan de Blue Thunder. Kon deze machine ons nog van een finaleplaats afhouden? In een run waarbij de machine naar links trok en zodoende gecorrigeerd moest worden werd er een afstand behaald van 102.97m. Steel to Steal eindigde op 84.12m en Mannheim Miracle op 100.73.

In de finale mocht Simply Green als eerste van start gaan. In de run waarbij de John Deere nu een versnelling lager reed werd er een afstand behaald van 112.22m(!) met een zwaardere sleepwagen. De wedstrijdleider overlegde met de sleewagen of er iets aan de hand was maar deze bevestigde dat er geen problemen waren en zodoende hadden ze een dijk van een run gereden. De machine van Peeters kwam tot een afstand van 101.49m. The Mystery ging voorbij aan de afstand van Peeters en stopte op 103.30m. Daarna mocht Henri het voor de derde keer met de Red Impact proberen. In een run waarbij er voor een hogere versnelling werd gekozen dreigde de machine aan het eind uit te gaan en stopte op een afstand van 101.60m.

Langs deze weg feliciteren wij team Simply Green met het behaalde resultaat. Voor ons leverde het een mooie 3e plaats op en zijn we met een tevreden gevoel huiswaarts gegaan.

Volgende competitie wedstrijd is op 3 augustus in Lochem.

X