Oudenhoorn 2013
juli 21, 2014
Beachpull Putten 2013
juli 21, 2014
Alles

Speuld 2013

Afgelopen zaterdag was het alweer de 7e wedstrijd van het seizoen die verreden werd in het Veluwse Speuld. De aanvang van de wedstrijd was vervroegd vanwege de voetbalwedstrijd van het Nederland elftal tegen Costa Rica. Op de startlijst stonden totaal 13 deelnemers waarvan 1 bijschrijver. De proeftrek was deze keer voor de Red Devil en deze behaalde een Full Pull. De wedstrijdleider was van mening dat dit te gemakkelijk ging en koos ervoor om de sleepwagen zwaarder te zetten. Daarna was het de beurt aan de White Shadow. De witte Case ging goed van start en had de snelheid er goed in tot rond de 90m. Toen kwam er een knal aan de voorzijde van de motorkap vandaan en spoot het water en schuimblokken over de baan. De oorzaak bleek een gebarsten intercooler te zijn waar omheen isolatieschuim bevestigd zat. De uiteindelijke afstand was 90.84m. Van Stappust reed voorbij aan die afstand en zette de sleepwagen stil op 105.88m.

 

Daarna was het de beurt aan de winnaar van de laatste wedstrijd in Made namelijk de Blue Thunder. Deze had een goede run en zette de eerste Full Pull neer. Secret of the Valley kwam niet verder dan 80.68m. De machine van Peeters reed een paar centimeter voorbij aan de afstand van Van Stappust en noteerde 105.97m op het scorebord. Black Magic bleef steken op 99.53m. Daarna was het de beurt aan de Simply Green. De mannen waren gebrand om een beter resultaat neer te zetten dan de wedstrijd in Made. De John Deere liep nu inderdaad beter en reed een afstand van 106.21m. Bruggeman kwam niet verder dan 88.91m. Daarna was het de beurt aan Henri om met de International 1086 de ketting van de sleepwagen strak te trekken. Hij toerde de machine op en ging van start. Na de 100m zakte het toerental van de machine weg en stopte de machine de sleepwagen op een tegenvallende afstand van 103.92m.

 

Na ons was het de beurt aan The Mystery. De geel-rode Valtra reed voorbij aan onze afstand en stopte op 106.31m. Maximum Massey kwam niet verder dan56.93m. Up and Down, de enigste bijschrijver, behaalde een afstand van 89.83m. De finale bestond uit 4 deelnemers waarvan wij helaas geen deel uitmaakten. Blue Thunder mocht als eerste de zwart-wit geblokte finishvlag neerzetten en deed dit op een afstand van 106.46m. Peeters kon niet aan die

afstand komen en staakte de strijd op 102.82m. Simply Green had een onstuimige run en dat resulteerde in een tegenvallende afstand van 88.25m. Daarna was het nog de beurt aan The Mystery om verandering te brengen in de voorlopige uitslag. De Valtra bleef net onder de afstand van Peeters steken en zette een afstand neer van 102.56m. Met dit resultaat is gebleken dat de winst van Blue Thunder vorige week in Made geen eendaags vlieg was.

Langs deze weg feliciteren we team Blue Thunder met dit resultaat.

 

Deze week gaan wij hard sleutelen om te kijken of we meer vermogen uit de 1086 kunnen halen want dat houdt de laatste wedstrijden niet over.

De volgende wedstrijd is alweer aanstaande namelijk a.s. vrijdagavond 11 juli op de BeachPull in Putten.

 

 

X