Beachpull Putten 2013
juli 21, 2014
Winst in Lochem 2013
juli 21, 2014
Alles

Powepull.DK – SDR. Hygum 2013

Zaterdag 20 juni hebben we deelgenomen aan een tractorpullingwedstrijd in Rødding (Denemarken) genaamd “Powerpull.dk – Sdr. Hygum”. De organisatie had ons hiervoor uitgenodigd en omdat er op onze tractorpulling kalender dit weekend geen competitie wedstrijd stonden vermeld waren we op deze aanvraag in gegaan. Nadat alle voorbereidingen getroffen waren werd vrijdagmorgen de trekker en de laatste spullen geladen en vertrokken we in het begin van de middag richting Denemarken.

Voor ons was dit de eerste keer dat we met de Red Impact zo’n verre reis gingen maken dus waren we wel benieuwd hoe het allemaal zou verlopen. Na een krappe 700 km gereden te hebben kwamen we, na een vlotte heenreis, rond 21.00 uur aan op de locatie. In eerste instantie konden we het terrein niet vinden en om het aan mensen te vragen die daar wonen ging ook niet lukken want er het dorp zag er zeer verlaten uit. Ook de evenement aanwijsborden ontbraken. Op een gegeven moment zagen we achter een schuur en tussen de bomen door op een achteraf gelegen grasveld de wedstrijdlocatie liggen. Langzaam aan reden we het terrein op en werden we welkom geheten door de organisatie. Na begroeting mochten we een mooie locatie uitzoeken. Hierbij hielden we rekening met het feit dat er nog 2 teams uit Nederland waren uitgenodigd namelijk de prostock teams Extreme Temptation en Rocky.

Nadat we de trekker hadden uitgeladen en de (slaap)tent(en) hadden opgebouwd gingen we het terrein maar eens verkennen. Toen we bij de baan kwamen schrokken we wel van de kwaliteit van de baan. De organisatie was druk bezig de baan te bewerken maar het leek wel of ze net de aardappels gerooid hadden. De organisatie vertelde ons dat het goed zal komen dus vertrouwden we daar maar op.Inmiddels kregen we langzamerhand honger en ging chef-kok Martin van Lomwel een Chinese rijsttafel voor ons klaarmaken en dat smaakte best. Rond 2.00uur arriveerde de Extreme Temptation en niet lang daarna ook Rocky. Na wat gezellig onder mekaar gekletst te hebben werden de bedden opgezocht.

De volgende morgen scheen de zon scheen volop en liep de temperatuur al flink op. Dit was voor de baan niet verkeerd. Na een lekkere ontbijt bezochten we een oldtimer en oude ambachten evenement welke op een paar honderd meter van het terrein gehouden werd. Eenmaal terug gekomen op het wedstrijd terrein zagen we dat het publiek ook aan het arriveren was. Rond de klok van 14.00uur ging de wedstrijd van start en gingen we deze aanschouwen. Gelukkig werd de baan steeds beter en ging onze klasse rond 19.30uur van start. Red Impact was ingedeeld in de klasse “4.500KG. Farmstock klasse en mocht als laatste deelnemer starten. Het verschil tussen onze trekker en de Deense trekkers is voornamelijk het toerental en de cilinderinhoud. Wij rijden met maximaal 2700 tpm terwijl de Denen met 3200 tpm rijden. De cilinderinhoud van ons is 9 liter en die van de Denen 8.3 liter.

Alle Deense deelnemers hadden al reeds een Full Pull behaald dus was het tijd voor Henri om op de baan te komen. Henri toerde de 1086 met wederom het bekende vlammenspel voorzichtig op en ging goed van start. Algauw werd er zichtbaar dat er te weinig gewicht aan de neus van de trekker gemonteerd was want de neus werd aan het einde onstuimig. Met een flinke snelheid werd er ook een Full Pull behaald maar bij het neerkomen van de vooras brak de rechter stuurstang af. Dit probleem was ook in Hoogblokland al het geval. Gelukkig hadden we een lasapparaat bij ons en werden we snel afgesleept naar onze bus om de schade te herstellen. Na enige tijd kwam Henri weer terug en kon hij zich bij de ander deelnemers opstellen.

Henri mocht wederom al laatste deelnemer starten. Ondertussen had de Deense John Deere “John 1 Extreme Edition” de leidende afstand staan van 109.74m. De Red Impact ging goed van start en week uit naar de rechterkant van de baan in het zelfde spoor waar ook John 1 Extreme Edition zijn run maakt. Uiteindelijk stopte de International 1086 op dezelfde plek als die John Deere. Het scorebord moest uitsluitsel geven wie er verder was. 109.50m verscheen er op het scorebord en daarmee hadden we een mooie 2e plaats behaald.

 

X