Staphorst 2014
juli 21, 2014
Sponsor nieuws 2014
juli 21, 2014
Alles

Stroe 2014

Afgelopen zaterdag was Stroe het decor voor de 3e competitiewedstrijd van het seizoen. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden we het probleem van de losgeraakte gaskabel verholpen en de tractor gecontroleerd. Zaterdagmiddag werd er koers gezet richting de Veluwe. Eenmaal aangekomen werd de tractor uitgeladen en gingen we bij de baan kijken hoe deze eruit zag. Al gauw zagen we dat deze van een matige kwaliteit was. De baan was aan de droge kant. Deze wedstrijd in Stroe was voor de Grand National klasse de eerste wedstrijd. Ook de baan voor deze klassen bleek lastig te zijn. In deze klassen is heel veel schade gereden.

Rond 20.00uur werd er gestart met de 4.5ton Supersport klasse. Er stonden 12 competitiedeelnemers en 2 bijschrijvers op de startlijst. Black Magic had deze keer de proeftrek en reed een afstand van 100.09m. De wedstrijdleiding besloot dat de sleepwagenafstelling bleef staan. Black Magic koos ervoor om de gereden run over te doen. Van Stappust was de 2e deelnemer en reed een Full Pull. Daarna was het tijd voor de Red Impact. Manus was deze keer de rijder van de International 1086. De machine werd voorzichtig opgetoerd en in een run waarbij de motor het wel zwaar had werd er ook een Full Pull behaald. Dit beloofde nog wel wat omdat er nog een aantal toppers moesten volgen. De volgende machine die voor de sleepwagen kwam was de tractor van Peeters. Deze hadden de opgelopen schade van Staphorst ook weer hersteld. Uiteindelijk werd er een afstand behaald van 98.05m waarbij er vermoedens zijn dat er inwendig in de motor weer lekkages zijn. Red Devil reed een afstand van 97.29m. White Shadow kwam niet verder dan 95.44m waarbij het onder de motorkap ook niet helemaal goed klonk. Maximum Massey kwam niet verder dan 62.49m.

Black Magic kwam nu niet verder dan 89.84m en hadden daarmee achteraf een verkeerde keuze gemaakt. De machine van Bruggeman stopte op een afstand van 99.30m. The Mystery reed voorbij aan deze afstanden en stopte op 107.59m. Voorlopig was dit de 3e finalist. Voor de Secret of the Valley zat er niet meer in dan 96.74m. Daarna werd het tijd voor de Blue Thunder. De vraag was of ze het goede resultaat van de vorige wedstrijd in Staphorst konden herhalen. Na lange afwezigheid als rijder van de Ford was Derk Willems deze keer achter het stuur gekropen. Na de start trok de tractor naar links en reed over de linker kalklijn heen wat als gevolg een diskwalificatie betekende. Daarna was het tijd voor Simply Green als laatste competitiedeelnemer. De John Deere werd aan de linker zijde van de baan opgesteld voor de sleepwagen in de hoop dat de baan daar beter zou zijn. Marien, die deze keer de berijder was, ging van start en ook deze machine trok naar links met gevolg dan deze ook over de kalklijn heen reed. Maar doordat er een stuurcorrectie naar rechts werd gedaan schoot de tractor met sleepwagen en al dwars over de baan heen. Het was maar goed dat de tractor vast bleef aan de sleepwagen want de machine had de neiging om in de onstuimige run te kantelen. Gelukkig was dit niet het geval en liep het verder goed af. Het gevolg was wel dat Simply Green ook gediskwalificeerd werd en daarmee punten zou gaan verliezen. Als laatste deelnemers kwamen Wild Pirate en Up and Down nog op de baan en reden afstanden van 96.38m en 30.36m.

In een finale van uiteindelijk 3 deelnemers mocht Van Stappust als eerste de finishvlag neer gaan zetten. In een goede run werd er een afstand behaald van 99.34m. Manus wist dus wat hij met de Red Impact moest doen om de afstand voorbij te gaan. In een goede run reed de machine richting de 100m en ging voorbij aan de finishvlag en zette de sleepwagen uiteindelijk stil op 101.03m. Voorlopig was deze afstand goed voor de overwinning maar er moest nog 1 deelnemer rijden namelijk The Mystery. Deze ging van start maar algauw werd zichtbaar dat de machine niet goed op gang kwam en stopte uiteindelijk op 61.12m.

Met deze overwinning voor ons is dit weer een mooie opsteker na de pech die we vorige week in Staphorst hadden. In de tussenstand van de competitie hebben we de leiding overgenomen van de Simply Green.

De eerst volgende competitiewedstrijd is a.s. 31 mei in Erichem. Voorafgaand aan deze wedstrijd rijden we a.s. donderdag (Hemelvaartsdag) 29 mei een test wedstrijd in Wogmeer (NH).

X