Speuld
juli 15, 2014
Eerste competitie wedstrijd Wekerom 2013
juli 21, 2014
Alles

Indoor Ahoy Rotterdam 2013

Afgelopen zaterdag werd het tractorpulling seizoen 2013 weer geopend. Na een lange winterperiode was het de beurt aan de European Superpull in Ahoy Rotterdam. Na veel uren sleutelwerk de afgelopen weken was de Red Impact er vrijdagavond klaar voor en werd de machine geladen om zaterdagochtend vroeg te vertrekken. Nadat we zaterdagochtend de koffie op hadden werd er koers gezet richting Rotterdam. Eenmaal aangekomen kregen we een plaats toegewezen van de organisatie in de naast gelegen hal en konden we de machine uitladen. Wat menigeen opviel aan de Red Impact is dat er op het frame en de rolkooi een andere kleur zat dan men gewend was. Dit is nu namelijk parelmoer wit. Dit heeft er mee te maken dat er een nieuwe kleurstelling op Red Impact komt maar dat dit voor deze wedstrijd nog te vroeg was om hem al helemaal in de juiste kleurstelling te hebben.

Om 12.00 uur werd er gestart met de middagsessie van deze wedstrijd. De 4.5ton supersport stond als 3e klasse op het progamma. Black Magic stond als eerste op de startlijst en had dus een proeftrek. Er werd een afstand van 52.95m behaald maar men besloot om de run over te doen. Steal to Steal was de volgende deelnemer en die reed, na een lichter afgestelde sleepwagen, een afstand van 58.18m. Er werd besloten dat deze afstand bleef staan dus was de eerste officiële afstand een feit. Mannheim Miracle was de volgende op de startlijst en die reed een mooie Full Pull. Een Full Pull was op deze baan 60 meter. Daarna kwam er een oude bekende op de baan namelijk de Never Done. Deze machine is nu eigendom van een deelnemer uit Denemarken. Tijdens de 1e poging wilde de machine niet goed weg komen en werd er een 2e poging gedaan maar ook deze lukte niet en werd er een afstand van 0.04m genoteerd. Als 5e deelnemer was het de beurt aan de Turbo aardbei van Peeters. Erik die zelf op de machine zat, reed een afstand van 57.82m. Na Peeters was de beurt aan de Simply Green. Ook deze machine is deze winter periode voorzien van een nieuwe groene lak laag. Dit i.v.m. het vergroten van de motorkap en een nieuw frame.

Marien mocht deze keer gas geven met de John Deere en deed dit ook in de vorm van een Full Pull. Toen was het de beurt aan Henri met de Red Impact. Nadat de machine een paar keer op getoerd was werd de ketting strak getrokken en werd er gestart. Tijdens de run week de machine naar rechts uit wat uiteindelijk resulteerde dat rond de 30 á 40m de kalklijn werd geraakt en we gediskwalificeerd werden. Na ons was het de beurt aan de Black Magic om de proeftrek over te doen. Nu werd er een afstand behaald van 39.63m. Maximum Massey die daarna volgde reed een afstand 43.50m. Als eerste in de finale was het de beurt aan de Mannheim Miracle maar rond de 10m sloeg het noodlot toe. Er kwam een knal onder de motorkap vandaan wat resulteerde in een kapotte turbo. Als 2e finalist kwam de Simply Green weer op de baan en deze reed een afstand van 58.99m wat een 1e plaats opleverde. Langs deze weg feliciteren we team Simply Green met het behaalde resultaat.

Nu deze wedstrijd er op zit gaan we de machine verder klaar maken voor de 1e competitie wedstrijd op 30 april in Wekerom.

X