Drukke wedstrijd dag in Meerkerk 2013

Winst in Lochem 2013
juli 21, 2014
Winst in Alphen 2013
juli 21, 2014
Alles

Drukke wedstrijd dag in Meerkerk 2013

Zaterdag was het de beurt aan onze thuiswedstrijd in Meerkerk. De voorbereidingen hiervoor waren immers al weken van te voren begonnen, want net als voorgaande jaren kregen wij maar ook Simply Green de beschikking over een mooie VIP locatie langs de baan, waar we onze sponsors, fanclubleden en overige relaties konden ontvangen. Het enigste verschil met voorgaande edities was dat we nu aan de andere kant (sportvelden kant) stonden. Dit had te maken met het feit dat de organisatie er voor gekozen heeft om geen Grand National wedstrijden meer te laten rijden maar nu de complete Farmstock divisie bestaande uit sport, supersport en truck klassen zowel top als promo. Ook reden wij nu op de baan aan die zijde.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd het al snel gezellig druk. Het weer was mooi, en een lekker koud biertje getapt door de Fokko van Cafe ’t Trefpunt ging er bij onze supporters dan ook lekker in. En ook de aardbeien van Erik Peeters waren weer heerlijk. Onze klasse stond als laatste op het programma. We konden dan ook volop genieten van al het dieselgeweld wat er voorbij kwam. Rond de klok van half acht begon onze klasse. De proeftrek was dit keer voor Secret of the valley en deze zette een afstand van 106,45m neer, waarop de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen zwaarder te zetten. Orange Factory mocht het toen als eerste proberen voor de zwaardere sleepwagen. Een mooie Full Pull was het resultaat van de goed lopende machine. Black Magic kwam met 109,79 net niet aan de Full Pull maar kon zich tot nu toe nog wel bij de rij van finalisten schrijven. Steel to Steal wist deze afstand niet te halen en liet een afstand van 99,28m op het scorebord zien. Dragon Deere zette de machine stil op 109,14m. Red Devil had geen goede run en stopte op 66,23m.

Toen was het de beurt aan de Groene mannen uit Molenaarsgraaf, Marien reed in een mooie run onder luid gejuich de 2e Full Pull van de wedstrijd. Daarna reed Secret of the Valley zijn proeftrek over en zette nu een afstand neer van 107.02m. Daarna klonk de Red Impact tune uit de boxen en kwam Henri met de Red Impact voor de sleepwagen. Eenmaal aangehaakt begon Henri de machine op te toeren maar het optoeren wilde niet lukken. Wel kwamen er meters hoge vlammen uit de uitlaat maar die moesten eigenlijk overgaan in zwarte rook maar dat was niet het geval. Er werd besloten om gebruik te maken van de regel om 6 plaatsen op te schuiven om te kijken wat er aan de hand was. De spanning was te snijden in ons rode kamp het was muisstil en iedereen wachtte af wat er aan de hand was. We hoopte allen dat hij terug konden komen. In de tussentijd reed The Mystery de 3e Full Pull. Bruggeman zette de sleepwagen stil op 94,82m. Toen sprak Arco Sterk de teleurstellende woorden uit de speakers dat Henri met de Red Impact niet terug zal keren voor de sleepwagen wegens turbo problemen. De teleurstelling op onze VIP locatie was zichtbaar. We weten dat dit altijd kan gebeuren, maar dat dit juist op onze thuiswedstrijd gebeurt is heel erg zuur.

De machine van Peeters reed intussen een afstand van 106,53m en kwam met deze afstand niet terug in de finale. Ook de Blue Thunder wist met 84,27m (onstuimige run) zich niet te kwalificeren voor de finale. De finale werd nu verreden door de Orange Factory, Black Magic, Simply Green en The Mystery. Orange Factory zette de sleepwagen als eerste neer op een afstand van 89,47m. Black Magic kwam hier niet over heen, 42,68m was hun afstand. Wederom onder luid gejuich reed Marien met de Simply Green een mooie afstand neer van 101,92m. Alleen The Mystery kon deze afstand nog verbeteren maar de rood-gele trekker kwam stil op een afstand van 59,86m. Hierdoor was het Simply Green die de bovenste trede van het ereschavot mocht betreden gevolgd door de 2e plaats voor de Orange Factory en een 3e plaats voor The Mystery. Door deze overwinning is Simply Green nagenoeg kampioen. Het gat met nummer 2 bedraagt 2 punten.

Ze hoeven alleen nog maar aan te haken de volgende wedstrijd en dan is het een feit. Wij zijn met een verschil van 3 punten gezakt naar de 3e plaats in de competitiestand maar gaan in de resteren wedstrijden nog proberen of we de 2e plaats weer kunnen bemachtigen. Via deze weg willen wij de organisatie van Tractorpulling Meerkerk bedanken voor een prachtig evenement en een mooie locatie langs de baan. Ook willen we onze sponsors, fanclubleden en relaties bedanken voor hun support op deze wedstrijd.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 24 augustus in Alphen(NB)

 

X