NK Bakel 2016
oktober 3, 2016
Indoorwedstrijden 2017
april 24, 2017
Alles

Zwolle 2017

Na een winterperiode van hard sleutelen aan de International 1086 was de machine vorige week vrijdagavond weer gereed om deel te nemen aan de eerste wedstrijd van 2017. Het betrof de indoorwedstrijd in de IJsselhallen van Zwolle.

In een deelnemersveld van totaal 6 trekkers mocht Up and Down als eerste van start gaan. In de proeftrek behaalde Up and Down een afstand van 103.37m. De wedstrijdleiding besloot de afstelling van de sleepwagen te laten staan. Maximum Massey die daarna volgde eindigde op een afstand van 72.07m. Metervreter kreeg als 3e deelnemer eerst de machine niet goed op toeren maar in de 2e poging ging de machine wel van start, maar dat was toch van korte duur en stopte op een afstand van 45.44m. Van een slechte start had Peeters geen last, maar om binnen de lijnen te blijven wel. Rond de 80 meter ging de machine rechts buiten de baan met als gevolg dat er een diskwalificatie volgde.
Toen was het de beurt aan Henri om aan te haken voor de sleepwagen. Hoe zou de start zijn van de International 1086 na de grote ingreep die aan de machine is gedaan. Henri toerde de machine voorzichtig op en ging goed van start. De snelheid zat er goed in en het resultaat was dat er een mooie Full Pull behaald werd. De opluchting binnen het team was groot.
Ook Van Stappust reed daarna een Full Pull.

In de finale waar Up and Down zich met 103.37m ook voor had gekwalificeerd mocht deze als eerste van start gaan. Er werd een afstand behaald van 89.65m. Nu was de vraag of Henri wederom een goede run kon rijden maar vlak na de start raakte de machine in een lichte onbalans en daar had de machine de gehele run last van en werd er een afstand behaald van 86.95m. Van Stappust had dat probleem niet en reed voorbij aan de verreden afstanden en stopte op 93.21m.

Hierbij feliciteren wij team Van Stappust met de overwinning.

Voor ons leverde deze wedstrijd een mooie derde plaats op en omdat de nieuwe motor goed liep gingen we met een tevreden gevoel weer naar huis.

Volgende wedstrijd is wederom een indoorwedstrijd op 4 maart in de TT-Hall van Assen.

 

X