Zwolle 2017
januari 30, 2017
Wekerom 2017
mei 4, 2017
Alles

Indoorwedstrijden 2017

Indoorwedstrijden TT-Hal Assen en Ahoy Rotterdam 2017.

Na de eerste indoorwedstrijd verreden te hebben in Zwolle was het in de maand februari zeer rustig op indoorwedstrijdgebied. De maand maart daarentegen had 2 indoorwedstrijden op de kalender staan namelijk op zaterdag 4 maart de indoorwedstrijd in de TT-Hall in Assen en zaterdag 18 maart in Ahoy Rotterdam.

TT-Hall Assen.

Zaterdag 4 maart was het de beurt aan de 2e editie van indoorwedstrijd in de TT-Hall van Assen. Het mooie van deze wedstrijd t.o.v. de andere wedsstrijden is dat deze wedstrijd verreden wordt op een baanlengte van 110 meter zonder rookafzuiging. Ten opzichte van vorig jaar lag er nu een pittige kleibaan waar menig deelnemer moeite mee had. Net voordat onze klasse ging rijden sloeg voor de sleepwagen Take it Easy het noodlot toe. Wegens een technisch defect kon de sleepwagen niet functioneren en werd deze vervangen door de Keep Moving Orange die op de andere baan vrij kwam..
In een deelnemersveld van 11 trekkers mocht Manus, die deze keer de berijder van de Red Impact was, als 4e deelnemer van start gaan en had hiermee zelfs nog een proeftrek(!). In de run waarbij de machine aan het einde zwaar had werd er een afstand behaald van 102.99m. Omdat we de proeftrek hadden moesten we kiezen of we de afstand lieten staan of dat we hem over zouden doen. Na 2 deelnemers afgewacht te hebben besloten we om de afstand te laten staan. Achteraf bleek dit een goed keuzen en kwalificeerde we ons voor de finale.
In de finale werd er een afstand behaald van 97.97m. Simply Green verbeterde onze afstand met 102.37m en werd hiermee eerste. Peeters en Steel to Steal konden wegens technische problemen niet van start gaan in de finale en daarmee was een 2e plaats voor ons een feit.

Ahoy Rotterdam.

Zaterdag 18 maart was het de beurt aan de 39e editie van de European Superpull in Ahoy Rotterdam.
Op deze wedstrijd, die verdeeld was over een middag en een avondsessie, stond de 4.5 ton Supersport klasse in de middagsessie op het programma. Wederom lag ook hier een pittige baan.
Henri was deze keer chauffeur van dienst en had als eerste deelnemer de proeftrek. In een mooie run werd er een Full Pull behaald. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen afstelling te laten staan en was dus de eerste officiële Full Pull een feit. Hulk II (DK), White Shadow en Up and Down reden allen ook een Full Pull.
In de finale mocht Henri met de International 1086 als eerste de zwart/wit geblokte vlag gaan neer zetten en deed dat op een afstand van 57.40m. Hulk II bleef met een afstand van 56.85m daar net onder. Up and Down reed voorbij aan onze afstand en noteerde 57.90m op het scorebord. Voor White Shadow was deze afstand net te ver maar met een afstand van 57.64m werd er wel voorbij gereden aan onze afstand. Met finale afstanden binnen een meter was het een spannende finale en eindigde we op een mooie derde plaats.

Hiermee is er een einde gekomen aan de indoorwedstrijden van 2017 en gaan we ons nu voorbereiden op de eerste competitie wedstrijd die op 27 april (Koningsdag) verreden zal gaan worden in het Gelderse Wekerom.

X