Indoorwedstrijden 2017
april 24, 2017
Stroe 2017
mei 18, 2017
Alles

Wekerom 2017

Afgelopen Koningsdag was het zover. De eerste competitie wedstrijd stond op de kalender en werd verreden in het Gelderse Wekerom. Reikhalzend werd er uitgekeken naar deze wedstrijd want nu konden we echt gaan kijken hoe we ervoor stonden ten opzichte van de andere deelnemers.

Natuurlijk hebben we al vanaf januari tot en met maart verschillende indoorwedstrijden gereden met mooie resultaten, maar deze zijn veelal op zich staande wedstrijden waarbij de wedstrijdbanen nogal verschillend zijn ten opzichte van elkaar en er ook met rookafzuiging wordt gereden, dat is toch anders.

Rond het middaguur arriveerden we op de wedstrijd locatie in Wekerom. Het was wel even passen en meten eer dat we onze bus hadden geparkeerd want het terrein was wel erg krap ingedeeld.
Nadat we het een en ander hadden uitgeladen gingen we een kijkje nemen bij de wedstrijdbaan.
Hier zagen we dat de baan niet in beste conditie verkeerde. Met tussendoor ook nog een paar regenbuien waarbij het zeil meerdere keren op de baan gelegd werd ging onze klasse om 16.00 uur van start.

Maximum Massey was de eerste deelnemer en had hiermee de proeftrek. In een goede run werd er een afstand behaald van 100.66m. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen zwaarder te zetten. Secret of the Valley volgde daarna en kwam niet verder dan 91.19m. Er werd gekozen om de sleepwagen in deze afstelling te laten staan. Van Stappust volgde daarna met een Full Pull.
Voor White Shadow was de grip ver te zoeken en kwam niet verder dan 91.31m. Up and Down noteerde een afstand van 101.81m. Daarna was het de beurt aan Henri om met de Red Impact op de baan te komen. Henri toerde de International 1086 rustig op en ging mooi geleidelijk van start.
Ondanks de mindere baan zat de snelheid er goed in en eindigde uiteindelijk op een afstand van 104.92m. De machine van Peeters had ook moeite om grip te vinden en eindigde op 95.22m. Maximum Massy die de proeftrek overdeed strandde nu op een afstand van 93.03m. Secret of the Valley en Wild Pirate kwamen niet verder dan respectievelijk 98.55m en 90.22m. Red Devil reed wel voorbij de 100m en noteerde een afstand van 101.10m. The Mystery had ook moeite met de grip en kwam niet verder dan 94.57m. Simply Green had de zaakjes goed voor mekaar en reed in een goede run een Full Pull. Daarna kwamen de bijschrijvers Metervreter en Black Magic die afstanden behaalde van 97.53m en 92.11m.

Daarna was het tijd voor de finale die uit 4 deelnemers bestond.
Van Stappust was de eerste die van start ging en zette de zwart/wit geblokte vlag neer op een afstand van 91.69m. Up and Down die daarna volgde verzette de zwart/wit geblokte vlag 2 meter verder naar een afstand van 93.63m. Nu werd het weer spannend voor het rode kamp want voor de sleepwagen stond inmiddels Henri met de Red Impact weer opgesteld. In een goede run waarbij de snelheid er redelijk goed in zat werd er voorbij gereden aan de verreden afstanden. 100.50m verscheen er op het scorebord. Dit was toch een verrassend stuk verder dan de verreden afstanden.
Nu was het afwachten wat voor afstand Simply Green als laatste deelnemer zal neerzetten. Marien mocht het als rijder van Simply Green doen en reed in een run waarbij de grip ook niet ideaal was net voorbij aan onze leidende afstand. 101.50m verscheen er op het scorebord.
Hiermee behaalden we mooie 2e plaats achter Simply Green waar we dik tevreden mee zijn. Zeker gezien de baan kwaliteit.

Met mooie 17 punten in de zak gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd die op 13 mei a.s. gehouden wordt in Stroe.

 

X