Wekerom 2017
mei 4, 2017
Achterberg 2017
juni 1, 2017
Alles

Stroe 2017

Afgelopen zaterdag 13 mei was het de beurt aan de 2e competitie wedstrijd welke verreden werd in het Gelderse Stroe. Na de mooie 2e plaats in Wekerom waren we benieuwd wat voor resultaat we op deze wedstrijd zouden behalen. De International 1086 was in de week voorafgaand aan deze wedstrijd weer volledig nagekeken en stond weer klaar voor om de strijd aan te gaan met de concurrentie.

Het terrein in Stroe had deze editie een flinke metamorfose ondergaan. Zo was de rijrichting op de wedstrijdbanen veranderd en was er een nieuw en groot parkeerterrein voor deelnemers gerealiseerd. Dit alles heeft te maken met het feit dat het Europees kampioenschap later dit jaar ook in Stroe is, dus was deze wedstrijd een mooie gelegenheid om alvast proef te draaien. In vergelijking t.o.v. van de wedstrijd in Wekerom lag hier in Stroe een mooie zware baan waar menig deelnemer in voorgaande klassen moeite mee had.

Vanwege een oponthoud van een uur door een fikse regenbui ging de 4.5 ton Supersport rond de klok van 19.45 uur van start. Peeters was deze keer de eerste deelnemer die van start mocht gaan en had dus hiermee de proeftrek. De 1066 zette de sleepwagen stil op 102.61m. De sleepwagen bleef in deze afstelling staan maar Peeters koos ervoor om de proeftrek over te doen.
The Mystery kwam niet verder dan 95.53m. Up and Down reed voorbij aan de afstand van The Mystery en noteerde een afstand van 100.86m. Hiermee werd wel duidelijk dat de sleepwagen zwaar afgesteld stond. White Shadow had last van een niet goed afgestelde motor en staakte de strijd op 65.15m. Wild Pirate eindige op 90.73m met een brandje onder de motorkap.
Daarna was het de beurt aan Manus om met de 1086 op de baan te verschijnen. Het duurde wel even voordat Manus van start mocht gaan want door de brand bij Wild Pirate was de baan aan de rechterzijde flink nat geworden en moest stevig onderhanden worden genomen om er te voorzorgen dat er geen gladde gedeelte in de baan zou komen. Inmiddels was dit ook aan Manus doorgegeven zodat hij er rekening mee kon houden. Tijdens de run was dit zichtbaar en koos hij ervoor om aan de linkerkant van de baan te eindigen op een afstand van 102.02m. Red Devil kwam niet verder dan 95.21m. Daarna was het weer de beurt aan Peeters en die reed nu een afstand van 106.07m.
Van Stappust zette de sleepwagen in de run daarna stil op een afstand van 103.93m. Maximum Massey kwam niet goed van start en Secret of the Valley staakte de strijd bij 52.98m. Toen was het de beurt aan de koploper Simply Green. Deze reed als laatste competitie deelnemer naar de verste afstand namelijk 109.22m. Na Simply Green volgden nog een 3 tal bijschrijvers namelijk Crazy 810 (69.76m), Black Magic (91.14m) en Yellow Nightmare (D) met 102.95m.

De finale ging van start met totaal 5 deelnemers waarvan Manus als eerste de finish vlag mocht gaan neerzetten. In een run waarbij de start niet ideaal was werd er een afstand behaald 100.62m. Peeters zette de vlag daarna weer verder op 103.60m. Van Stappust bleef steken op 97.99m. Nu werd het spannend want Simply Green was de volgende en zou die voorbij gaan aan de leidende afstand? Hoewel het verschil minimaal was, was het antwoord ja. Met een afstand van 103.84m werd er 24cm verder gereden dan die van Peeters. Yellow Nightmare kwam uiteindelijk niet verder dan 92.96m.

Hiermee kwam er een einde aan de wedstrijd en eindigde we op een mooie 3e plaats.

Volgende wedstrijd is a.s. vrijdagavond 19 mei in Achterberg.

 

X