Stroe 2017
mei 18, 2017
Erichem 2017
juni 1, 2017
Alles

Achterberg 2017

Vrijdagavond 19 mei werd de 3e wedstrijd van het seizoen verreden in het Utrechtse Achterberg. Na vorig jaar daar niet te hebben hoeven te rijden stond hij dit jaar weer voor onze klasse op de kalender. In het verleden was de baan niet de ideaalste wedstrijdbaan dus waren we benieuwd hoe de situatie nu voor ons was.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er weinig veranderd was en werd het voor de deelnemers in onze klasse een flinke uitdaging om met deze baankwaliteit (weinig grip) om te gaan.

Van Stappust was de eerste deelnemer en reed een afstand van 108.41m. De wedstrijdleider besloot de afstelling te laten staan. Red Devil was de volgende op de startlijst en die reed met gemak een Full Pull.
De wedstrijdleider besloot daarna toch maar om de sleepwagen te verzwaren.
Toen was het de beurt aan Henri om de Red Impact voor de sleepwagen aan te haken. In een run waarbij de snelheid behoorlijk hoog lag werd er een Full Pull behaald. Voor The Mystery was een Full Pull te hoog gegrepen en strandde op 104.55m.  Peeters kon in de run die daarna volgde slecht de grip vinden en stopte op 103.51m. Simply Green had daar minder moeite mee en reed als 2e deelnemer ook een Full Pull. Voor Maximum Massey was 100.81m het eindstation. Van Stappust die eigenlijk daarna zou moeten starten koos ervoor om 6 plaatsen op te schuiven i.v.m. technische problemen. Red Devil behaalde daarna een afstand van 107.97m. Up and Down kwam dicht in de buurt van een Full Pull maar doordat het rechter achterwiel de kalklijn raakte volgde er een diskwalificatie. Inmiddels werd het duidelijk dat Van Stappust niet meer zal terugkeren. Daarna volgden nog een tweetal competitie deelnemers namelijk Secret of the Valley met 77.26m en White Shadow met 66.10m. Black Magic was de enige bijschrijver en reed een afstand van 101.41m.

In de finale mocht Henri als eerste van start gaan. Vlak na de start begon de 1086 zijn neus omhoog te trekken en kwam er onbalans in de machine en werd het een run met een onstuimig karakter, 94.88m verscheen er uiteindelijk op het scorebord. Hiermee kregen we het gevoel dat het niet de winnende run zou zijn maar eerst moesten we de andere deelnemers nog maar afwachten. The Mystery die daarna volgde was de eerste deelnemer die met een afstand van 99.55m voorbij ging aan onze afstand. Simply Green herhaalde dat ook alleen kreeg die aan het einde van de run te maken met grip verlies en brak naar links uit en bleef met een afstand van 99.41m net achter The Mystery. Nu was er nog 1 deelnemer te gaan namelijk Red Devil. Zou die dan voor een verrassing gaan zorgen? In een perfecte run reed Red Devil inderdaad voorbij aan de ledende afstand en zette de sleepwagen stil op 101.68m.

Helaas zat er voor ons op deze wedstrijd niet meer in dan een 4e plaats.

 

X