ERICHEM 2019
mei 31, 2019
Powerweekend Made(za) 2019
juni 27, 2019
Alles

STROE 2019

Met de data die we hebben we vorige week in Erichem gehad we hebben de Red Impact vorige week in een aantal punten aangepast voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Stroe. 
Halverwege de middag werd zaterdag koers gezet richting de Veluwe. Onderweg reden we we door een flinke regenbui dus waren we nieuwsgierig hoe de situatie ter plaatse zou zijn. 
Gelukkig is de fundamentele daar gunstig gezind dus was het terrein mooi droog. Toch besloten we de machine nog maar in de bus te laten staan ​​wil buienradar gaf aan dat er toch een paar druppels kon vallen en dat gebeurde ook. Het waren vette druppels maar gelukkig duurde het niet lang. Daarna bleef het de wedstrijd helemaal droog.
Intoepass hadden we geconstateerd dat de wedstrijdbaan behoorlijk hard was. Menig trekker van andere klassen had daar moeite mee dus waren we onderzoeken hoe het ons werkt. 
Henri mocht als 2 e deelnemer van start gaan. The Mystery had de proeftrek en reed een Full Pull maar de wedstrijdleiding van de sleepwagen zwaarder te zetten. 
Werd later International 1066 voor de sleepwagen gezet en de ketting werd getrokken getrokken. De motor was langzaam op getoerd en ging van start. In een zeer mooie run werd er verrassend een mooie Full Pull (!) behaald. De wedstrijdleider bevrijd de afstand te laten dus was de eerste officiële afstand een feit. Naast behanners alleen Peeters en Simply Green ook beide een Full Pull.
Geheim van de vallei met een afstand van 109,29 m als 4 e en laatste deelnemer voor de finale. In de finale mag Henri wederom als eerste van beginnen maar tijdens de run hikte de turbo een paar keer dat dat vermogen. Dit is een eeuwige afstand van 98.74m.
Peeters en Simply Green Redenen naar onze afstand en behaalde afstanden van 113.83m en 116.71m. Toen was het de beurt aan de laatste finalist Secret of the Valley. Zou dit voorbij gaan aan onze afstand van zouden we toch op het podium komen? In een onrustige run kwam de John Deere van Secret of the Valley buiten de baan dus een diskwalificatie als gevolg.
Door dit eindigde eindigde we op een mooie 3 e plaats en dat hadden we (nog) niet verwacht.
De baan was for our pullerbanden dus niet verkeerd.
Simply Green won de wedstrijd gevolgd door Peeters op de 2 e plaats.
Met de 3 e place hebben wij ons ook gelijkklassificatie voor het Nederlands Kampioenschap dat aan het einde van de tijd wordt gehouden in Wekerom.
Met een trots gevoel werd er aan het einde van de avond weer koers gezet richting Zijderveld.

X