STROE 2019
juni 7, 2019
Powerweekend Made(zo) 2019
juni 27, 2019
Alles

Powerweekend Made(za) 2019

Afgelopen weekend stond het grootste pulling evenement van Nederland en zelfs van Europa op de kalender namelijk Made’s Powerweekend. Op het 3 dagen durende evenement hebben wij zaterdags aan de Nederlandse competitie meegedaan en op zondag aan de Europese EuroChallange.
Omdat we daar 2 dagen zouden rijden bleven we daar zoals al vele jaren overnachten.
Daardoor was het de bedoeling om zaterdagmorgen vroeg te vertrekken naar het Brabantse land maar vroeg in de morgen kregen we te horen dat vanwege het slechte weer de toegangspoort pas om 12.30 uur open zou gaan dus had vroeg weggaan ook niet echt zin.
Rond de klok 10:30 uur werd er toch koers gezet richting Made. Eenmaal gearriveerd moesten we inderdaad even wachten voordat we het terrein op konden komen.
Nadat de poort open ging konden we naar ons speciaal afgezette zone rijden. Hierbij waren er wel een paar sleeptrekkers bij nodig want het terrein was hier en daar best wel soppig.
Gezamenlijk met Team White Shadow werd er gestart met de opbouw van het kamp. Later kwam Team Simply Green er ook nog bij en zo ontstond er een mooi en gezellig kamp.
Ook het weer werd beter en de wedstrijden gingen rond de klok van 14:00 van start.
De 4.5 ton Supersport stond gepland rond de klok van 18:00 uur maar ging met een vertraging van 3 kwartier om 18:45 uur van start. Er stonden 13 deelnemers op de startlijst waarvan 1 bijschrijver.
Henri was deze wedstrijd wederom weer de chauffeur van dienst op de International 1066 en mocht als 9e deelnemer van start gaan. Inmiddels waren er al door Van Stappust, Great Experience en Secret of the Valley Full Pull’s behaald dus wist Henri ook wat hij moest doen.
In een mooie run werd er ook door de Red Impact een Full Pull behaald dus was het al een leuk groepje finalisten. Als laatste competitie deelnemer reed Simply Green zich ook bij het rijtje finalisten.
In de finale had de motor niet de gewenste adem om te blijven werken en staakte de strijd op een afstand van 90.84m. Voor een plaatsje op het podium was dit net een kleine 2 meter te kort.
Simply Green was ook op deze wedstrijd wederom weer de sterkste met een afstand van 100.11m gevolgd door Van Stappust met 99.23m en Great Experience met 92.53m. Secret of the Valley eindigde als 5e met een afstand van 87.14m.
Met een mooie 4e plaats zijn we dik tevreden en zijn we in de tussenstand mooi naar een 8e plaats gestegen.
Na de wedstrijd was het onder het genot van een hapje en een drankje nog lange tijd gezellig in het kamp.

X