Powerweekend Made(za) 2019
juni 27, 2019
Staphorst 2019
juli 4, 2019
Alles

Powerweekend Made(zo) 2019

Zondag stond voor ons in het teken van de EuroChallenge 4.5 ton Supersport wedstrijd. Deze klasse bestond voor het grootse gedeelte uit buitenlandse deelnemers uit o.a. Denemarken, Zweden, Duitsland en Engeland. Vanuit Nederland was White Shadow de enigste andere Nederlandse inbreng.
Bijna alle deelnemers rijden hier met toerentallen van 3200  wat in het buitenland is toegestaan.
Dit is het ook het toerental waar we volgend jaar mee gaan rijden maar voor deze wedstrijd hebben we onze machine nog op 2700 toeren gehouden omdat er teveel aanpassingen nodig zijn om 3200 toeren te gaan draaien. Rond het middaguur werden de laatste checks uitgevoerd en om 15:00 ging de wedstrijd van start.
Henri mocht als 7e deelnemer van start gaan. Inmiddels waren er al 4 Full Pull’s (bij deze wedstrijd lag de Full Pull lijn op 100m) behaald. Zouden we bij dat rijtje finalisten kunnen komen?
De International 1066 ging mooi van start maar aan het einde van de run hoorde je het motortoerental terug zakken en eindigde de machine op 98.56m dus net niet voldoende voor een finale plaats.
Het podium was een volledig Deense aangelegenheid namelijk op 1 John 1 Extreme Edition gevolgd door Krone Hulk II op plaats 2 en Blue Dream op 3.
Voor ons leverde deze wedstrijd een mooie 5e plaats op maar belangrijker was dat deze wedstrijd voor ons weer voldoende data heb opgeleverd waar we voor de volgende wedstrijd weer mee aan de slag kunnen gaan.

De volgende wedstrijd is vrijdagavond 28 juni in Staphorst.

X