Powerweekend Made(zo) 2019
juni 27, 2019
Speuld 2019
juli 15, 2019
Alles

Staphorst 2019

Afgelopen vrijdagavond was het alweer de beurt aan de 6e competitie wedstrijd van het seizoen en de locatie was deze keer het Overijsselse Staphorst.
Omdat we na de wedstrijd van Made een weekend vrij hadden hebben we, na evaluatie van de 5  eerder verreden wedstrijden, geconstateerd dat de “puller” banden onze International 1066 best veel grip bieden met het gevolg dat de motor aan het einde van de runs het niet kan bolwerken.
Daarom hebben we ervoor gekozen om de aandrijflijn aan te passen zodat de hoop is dat de machine er een paar meter verder kan trekken.
Vrijdag aan het begin van de avond werd de machine in de bus geladen en werd er koers gezet richting het noorden. Eenmaal gearriveerd werd de 1066 uitgeladen en waren we er klaar voor.
Algauw kregen we bezoek van de technische controle afdeling van de NTTO want onze machine moest nog gekeurd worden want dat was zo afgesproken op de wedstrijd in Erichem omdat het terrein in Staphorst geschikter is door de verharding van klinkers c.q. asfalt dan het grasland in Erichem. Op deze manier kon de Red Impact exact nagemeten worden en bekeken worden of de maatvoeringen die in het regelementen boek vermeld staan ook juist zijn en dat was ook helemaal het geval. Wel werd er geconstateerd dat er nog een paar kleine schotjes gemonteerd moet worden maar dat wordt deze week geregeld zodat het voor de eerstvolgende wedstrijd uitgevoerd is.
Rond de klok van 23:00 ging de 4.5 ton Supersport klasse van start. Door de afwezigheid van Red Devil stonden er 11 deelnemers op de startlijst. White Shadow had deze keer de proeftrek en noteerde een afstand van 103.47m. De wedstrijd leider besloot echter om de sleepwagen zwaarder te zetten maar nadat Van Stappust als 2e deelnemer een afstand had gereden van 102.00m werd dat besluit weer terug gedraaid. De sleepwagen werd weer afgesteld naar de eerste afstelling maar naar dat er een aantal deelnemers hadden gereden leidde dat nog niet tot Full Pulls dus was het zaak om bij de 4 beste afstanden tussen de 100 en 110m te komen. Henri mocht dat als 7e deelnemer proberen. In een mooie run werd er een afstand behaald van 100.57m maar of dat genoeg was moest nog even afgewacht worden. Uiteindelijk bleek de afstand net niet voldoende voor een finale plaats want The Mystery (101.68m), Van Stappust (105.32m), Steel to Steal (101.91m) en Simply Green (104.93m) reden allen voorbij aan onze afstand en er mogen maar 4 deelnemers finale rijden met afstanden die onder de 110m verreden zijn.
In de finale trok The Mystery met een afstand van 103.07m aan het langste eind gevolgd door
Simply Green met 98.10m. Steel to Steal werd 3e met 94.83m en Van Stappust werd 4e met 91.97m.
Onze afstand leverde een mooie 5e plaats op en daar zijn we als team wederom tevreden mee want hiermee hebben we weer belangrijke punten gepakt voor in de tussenstand.
Deze week gaan we de machine weer gereed maken voor de wedstrijd van a.s. vrijdag 5 juli in het Gelderse Speuld.

X