Staphorst 2019
juli 4, 2019
Lexmond 2019
juli 15, 2019
Alles

Speuld 2019

Vrijdagavond 5 juli was het Gelderse Speuld de locatie voor de 7e wedstrijd van het seizoen.
In de week voorafgaand aan de wedstrijd hadden we de veiligheidsaanpassing uitgevoerd die de technische controle afdeling van de NTTO ons opgedragen had.
Toen we in Speuld ter plaatse waren werd dit gecontroleerd en werd de machine alsnog goedgekeurd.
Rond 22:15 uur was het de beurt aan de 4.5 ton Supersport klasse. Er stonden 13 deelnemers op de startlijst waarvan 2 bijschrijvers namelijk Black Nightmare en Wild Pirate.
Red Devil had zich wederom afgemeld.
Wat betreft de baankwaliteit daar waren wel vraagtekens over want bij de 3.6 ton Supersport klasse die eerder op de avond had gereden waren daar nogal problemen om de juiste grip te vinden.

Simply Green had deze keer de proeftrek en reed een mooie Full Pull. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagen afstelling te laten staan. Daarna volgde Secret of the Valley maar die kwam niet verder dan 92.92m. Voor Van Stappust was zelfs die afstand nog te ver en staakte de strijd op 87.69m.
De wedstrijdleider besloot om de sleepwagen lichter te zetten en hiermee kregen wij als 4e deelnemer een proeftrek. De machine werd voor de sleepwagen gezet en Henri trok de ketting strak en begon de motor op te toeren en ging van start maar algauw werd zichtbaar dat de “pullerbanden” onder onze trekker de grootse moeite had om grip te pakken. Dit was ook in het vervolg van de run te zien en uiteindelijk eindigde de run op een afstand van 77.90m.
Daarna volgden Great Experience met 93.24, Red Dream met 95.23m, MeterVreter met 98.74m.
Het waren niet allemaal overtuigende afstanden. Iedereen had problemen om de juiste grip te vinden. Nu kwamen Secret of the Valley en Van Stappust beide terug om hun runs over te doen maar ook die runs waren niet overtuigend. Secret of the Valley kwam nu tot een afstand van 96.58m en Van Stappust haalde 89.98m. Daarna mocht Henri de proeftrek ook weer overdoen. Het resultaat was met een afstand van 83.65m wel beter dan de 1e run maar nog steeds niet optimaal.
Daarna behaalde White Shadow een afstand van 100.05m, The Mystery 96.88, Steel to Steal 96.79m, Peeters 97.00m, Black Nightmare 66.00m en Wild Pirate 70.07m. Allemaal tegenvallende resultaten.
In de finale mocht Simply Green het samen uitvechten met White Shadow wie de sterkste van de 2 zou zijn. De sleepwagen bleef in dezelfde afstelling staan als in de kwalificatie.
Nu had Simply Green ook de grootste moeite met de baan want op 3cm na werd de 100m niet eens behaald. 99.97m verscheen er op het scorebord. Dat was heel iets anders dan de allereerste kwalificatierun die ze hadden. White Shadow kwam daarna wel in de buurt maar eindigde op een afstand van 98.50m. Hiermee was het een al met al verassende uitslag.
Voor ons leverde het een 11e plaats op en werd het duidelijk dat het geen “pullerbanden” baan was.

X