Speuld – Zimmerwald 2016
juli 7, 2016
Aagtekerke 2016
juli 26, 2016
Alles

BEACHPULL PUTTEN 2016

Afgelopen vrijdag was de Beachpull in Putten het decor van de 7e competitie wedstrijd van dit seizoen. Na het drukke weekend van vorige week in Speuld en het Zwitserse Zimmerwald was de International 1086 er weer klaar voor.

Begin van de avond werd er afgereisd naar Strand Nulde langs de A28. Eenmaal gearriveerd zagen we dat er een van de betere wedstrijdbaan van het seizoen lag dus beloofde dat wat voor de wedstrijd.
Er stonden 14 deelnemers op de startlijst waarvan 3 bijschrijvers.
Up and Down mocht als eerste van start gaan en zette de sleepwagen stil op 109.47m. De sleepwagen werd zwaarder gezet. De volgend deelnemer was White Shadow. Na de opgelopen schade in Zwitserland was het de vraag hoe de Case er voor stond. Na de start kwam het toerental van de motor er niet goed op stopte de machine op 60.35m. Secret of the Valley had de gang er beter in en noteerde een afstand van 103.92m. Black Magic stopte op een afstand van 92.41m en The Mystery kwam vanwege een niet goed lopende motor tot een afstand van 89.92m.
Daarna was het de beurt aan de competitieleider Simply Green en die reed voorbij aan alle gereden afstanden en noteerde een afstand van 107.77m. Na Simply Green was het de beurt aan Henri om met de Red Impact aan te haken. De ketting werd strak getrokken en de 1086 ging van start maar algauw begon de neus van de machine “sky high” te gaan en raakte de machine in onbalans. Dit werd naar mate de run vorderde alleen maar erger dus Henri trok noodgedwongen het gas terug. Een afstand van 88.91m kwam er op het scorebord zichtbaar. De teleurstelling was bij menig teamlid zichtbaar. Achteraf bleek dat de trekker aan de neus te licht was. Up and Down reed daarna zijn proeftrek over en noteerde nu een afstand van 98.58m. White Shadow had wederom last dat de motor niet goed liep en stond stil op 47.61m. Wild Pirate zette daarna de sleepwagen stil op 105.83m. De volgende deelnemer was de winnaar van Speuld namelijk Red Devil. Wederom Had de Massey Fergusson een dijk van een run en reed met een afstand van 108.83m voorbij aan alle verreden afstanden. Voor Peeters was die afstand te ver en noteerde 107.19m op het scorebord. Van Stappust kwam niet verder dan 103.43m. Van de bijschrijvers kwam Metervreter niet van zijn plek en Maximum Massey eindigde op een afstand van 89.02m. Daarna was het de beurt aan een nieuwkomer genaamd Red Dream. Deze Case, die voorheen bij de Superstock klasse reed en bestuurd werd door onze teamlid Martin van Lomwel, kwam helaas niet goed weg bij de start.

De finale bestond uit 4 deelnemers en Simply Green mocht als eerste aanhaken. Met een zwaarder afgestelde sleepwagen werd er een afstand behaald van 104.69m. Voor Wild Pirate was deze afstand te ver en kwam niet verder dan 103.30m. Red Devil had nu een beduidend mindere run dan de eerste en strandde op een afstand van 98.08m. Nu was het afwachten of de machine van Peeters de tot nu leidende afstand kon verbeteren. De International 1066 had een super start en een goede balans waarmee de snelheid er goed in kwam. De run was zo goed dat er met gang voorbij aan de afstand van Simply Green werd gereden. 110.18m was de afstand. Hiermee gingen de 20 punten naar de aardbeien koning Peeters uit het Brabantse Hoeven.

Langs deze weg feliciteren wij team Peeters met het behaalde resultaat.
Door dit resultaat zijn we in het tussenstand van de competitie een plaatsje gezakt van 2 naar 3.

Volgende wedstrijd is op 23 juli in het Zeeuwse Aagtekerke.

X