Powerweekend Made
juni 23, 2016
BEACHPULL PUTTEN 2016
juli 7, 2016
Alles

Speuld – Zimmerwald 2016

Afgelopen weekend was het een druk weekend voor Red Impact. Het weekend stond in het teken van de 6e competitie wedstrijd van het seizoen in Speuld en op zaterdag en zondag een demo wedstrijd in het Zwitserse Zimmerwald.

Vanwege de slechte weersomstandigheden werd er vrijdag al vroeg in de avond afgereisd naar Speuld. Dit vanwege het feit dat het wedstrijd verloop vervroegd kon worden. Eenmaal gearriveerd in Speuld was duidelijk aan het terrein te zien dat het ook in Speuld flink geregend had. Gelukkig hoefden we niet gesleept te worden naar een plek op het terrein maar konden we dit op eigen kracht voor elkaar krijgen.
Na enige vertraging doordat er meerdere keren het zeil op de baan ging werd er rond de klok van 22.00 uur gestart met de 4.5 ton Supersport klasse. Er stonden 13 deelnemers op de startlijst waaronder 2 bijschrijvers. Om de wedstrijd niet lang te laten duren werd er met Floating Finish gereden. Secret of the Valley mocht als eerste van start gaan en reed een afstand van 110.28m. De sleepwagen ging zwaarder. Daarna mocht Manus als 2e deelnemer starten, in een run waarbij de 1086 moeite had om de juiste grip te vinden werd er een afstand behaald van 104.22m. Omdat onze run ook een proeftrek betrof mochten we 2 deelnemers afwachten om te beslissen of we de run over zouden doen ja of nee. Na onze run was het de beurt aan de koploper Simply Green. Ook de John Deere had moeite met de grip en reed een afstand van 105.74m. Omdat deze afstand verder was dan onze afstand werd er besloten om onze run over te doen. Door problemen in de aandrijflijn kwam de volgende deelnemer Up and Down niet weg voor de sleepwagen. Black Magic stopte op 91.12m en The Mystery zorgde voor een flink vlammenspel want tijdens het op toeren ging er iets onder de motorkap niet goed en dat had een meters hoge vlam tot gevolg. Gelukkig was de vlam van korte duur en zou de machine later nog terug komen. Red Devil reed daarna met een afstand van 107.44m verrassend voorbij aan de afstand van Simply Green. Secret of the Valley die daarna de proeftrek over reed kwam deze keer door technische problemen niet weg bij de start. Daarna was het weer de beurt aan Manus om de proeftrek over te doen. Er waren wat kleine afstellingen aan de machine uitgevoerd maar dat had uiteindelijk niet het gewenste effect. De grip was nog minder dan de eerste keer en uiteindelijk kwam de International stil op een afstand van 100.32m. Dit was duidelijk niet genoeg voor de winst. Peeters en Van Stappust kwamen niet verder dan 81m en 96.09m. White Shadow reed met 100.96m net voorbij aan onze afstand. Wild Pirate en The Mystery kwamen niet verder dan 88.16m en 77.26m. Van de bijschrijvers reed Maximum Massey een afstand van 59.26m en kwam Metervreter niet weg bij de start.
Hiermee werd Red Devil eerste en langs deze weg feliciteren we het team met het behaalde resultaat. Voor ons werd het met een 4e plaats net geen podium.

Zimmerwald.

Na de wedstrijd van Speuld werd alles ingeladen en werd er in de nachtelijke uurtjes koers gezet naar het Zwitserse Zimmerwald. Rond de klok van 10 uur arriveerden we op het wedstrijd terrein aldaar. Ook daar regende het. Het terrein was daardoor behoorlijk modderig geworden. Met een sleeptrekker werden we op onze plaats gezet. Samen met White Shadow werd er gestart om een kamp op te bouwen. Later arriveerde Simply Green ook en was het kamp compleet. Helaas bleef het regenen en besloot de organisatie om de wedstrijd voor zaterdag af te lassen.
De volgende morgen scheen gelukkig wel de zon en ging de wedstrijd wel door. Als laatste klasse stond de demo 4.5 ton Supersport op het programma. White Shadow mocht op een veel te zachte baan als eerste starten. Op 77m sloeg het noodlot toe en kwam de machine met forse motorschade tot stilstand. Simply Green noteerde een afstand van 90.71m. Henri reed daarna met veel wielspin net wel een Full Pull. Simply Green probeerde het daarna nog een keer maar kwam 7cm te kort voor een Full Pull. Daarna haakte Henri nogmaals aan en werd er een ruimere Full Pull behaald.
Ondanks dat de wedstrijd op zaterdag was afgelast en dat er voor onze klasse op zondag een slechte baan lag kijken we terug op een leuk weekend tractorpulling op 1000m hoogte met witte Zwitserse alpen op de achtergrond.

Eerst volgende competitie wedstrijd is a.s. vrijdagavond 8 juli in Putten.

X