Staphorst 2018
juli 5, 2018
Putten 2018
juli 17, 2018
Alles

Speuld 2018

Afgelopen vrijdag was het de beurt aan de 8e competitie wedstrijd en die werd verreden in het Gelderse Speuld. Vanwege een bruiloft binnen de familie Versluis vertrokken we met een gehalveerd team richting de Veluwe. We waren mooi op tijd zodat we een mooie inschatting van de wedstrijdbaan konden doen nadat we de machine hadden uitgeladen. De baan was niet verkeerd.

Door de afwezigheid van Henri was Mark deze avond de chauffeur van dienst.

Rond de klok van 22:30 uur ging de 4.5 ton Supersport klasse van start. Mark mocht met de International 1086 als eerste deelnemer voor de sleepwagen verschijnen. De ketting werd strak getrokken en de motor werd op getoerd en machine ging van start. In een mooie run werd er Full Pull behaald. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagen afstelling te laten staan en hiermee was de eerste officiële run een feit. White Shadow bleef daarna met 107.10m er net onder. Daarna reed Simply Green ook een Full Pull. Voor Secret of the Valley was een Full Pull iets te ver en noteerde een afstand van 108.36m op het scorebord. Maximum Massey kreeg de Massey niet goed op gang en eindigde op 42.22m en The Mystery kwam niet verder dan 103.38m. Peeters daarin tegen liet wel zien hoe het moest en noteerde ook een Full Pull. Dat deed Van Stappust ook nadat Up and Down de run ervoor niet verder kwam dan 99.69m. Red Devil kwam niet verder dan 97.47m maar daar ging bij de start iets niet goed met de sleepwagen. Ze mochten de run overdoen als laatste deelnemer.
Great Experience kwam niet verder dan 105.36m. Daarna was het de beurt aan de laatste weken  verrassend goed lopende Steel to Steal en ook deze keer liep de Farmall goed en noteerde ook een Full Pull. Daarna kwamen er 2 bijschrijvers op de baan namelijk Wild Pirate en Metervreter. Beide hadden geen goede run en noteerden 66.73m en 60.69m. Daarna kwam de Red Devil nog op de baan om de eerste run over te doen. Nu werd er een afstand behaald van 102.94m.

De finale bestond deze keer uit 5 deelnemers en Mark mocht wederom weer als eerste de Red Impact aanhaken voor de sleepwagen. In een run waarbij de balans aan het einde niet ideaal was werd er een afstand behaald van 104.97m. Nu was het afwachten voor welke plaats de afstand voldoende was. In ieder geval niet voor plaats nummer 1 want Simply Green reed met een afstand van 111.71m ruim voorbij aan onze afstand. Daarna verschenen Peeters en Van Stappust op de baan maar beide trekkers hadden zeer onstuimige runs waarbij er afstanden werden behaald van 88.09m en 63.94m. Steel to Steal had daar minder last van en reed zich met een afstand van 92.92m naar een knappe 3e plaats.
Voor ons resulteerde deze uitslag weer een 2e podium plaats op rij en liet Mark zien dat hij een goede vervanger als chauffeur is.

De dag erna hebben we onder zonnige omstandigheden op de wedstrijd in Lexmond ook nog een 2 tal demo runs verreden.

Volgende wedstrijd is a.s. vrijdag 13 juli op de BeachPull in Putten.

 

X