Speuld 2018
juli 10, 2018
Harskamp 2018
augustus 3, 2018
Alles

Putten 2018

Vrijdagavond was het de beurt aan de 9e competitie wedstrijd van het seizoen welke verreden werd op de BeachPull op strand Nulde (langs de A28) in het Gelderse Putten. De resultaten van de laatste wedstrijden waren hoopvol dus gingen vol goede moed richting Putten. Eenmaal gearriveerd hadden nog mooi de tijd om een blik op de baan te werpen. Ondanks het mooie weer zag de baan waar wij op moesten rijden er goed uit.

De 4.5 ton Supersport klasse stond als laatste klasse op het programma en startte om net iets voor 23:00 uur. Great Experience had de proeftrek en zette de sleepwagen stil op 103.64m. De sleepwagen afstelling bleef zo staan. Na 2 pogingen behaalde Maximum Massey als 2e deelnemer een afstand van 60.18m. The Mystery volgde daarna met 100.85m. Inmiddels werd wel duidelijk dat de combinatie sleepwagen afstelling/wedstrijdbaan pittig was. Red Devil eindigde op 92.43m en White Shadow op 98.89m. Up and Down kwam niet verder dan 97.11m.
Daarna was het de beurt aan Henri om met de Red Impact op de baan te verschijnen. Konden we het succes van de afgelopen wedstrijden een vervolg geven? De ketting werd strak getrokken en de International 1086 ging van start tot dat op een afstand 53.30m het noodlot toesloeg. Met rook onder de motorkap vandaan kwam de machine plotseling tot stilstand. Een blik onder de motorkap aan de linkerzijde leerde dat er scheuren en een gat in het motorblok zat (zie foto).
Nadat de machine was afgesleept reed Steel to Steal een afstand van 102.26m. Secret of the Valley verbeterde die afstand en behaalde een afstand van 104.99m. Van Stappust deed daar weer een schepje bovenop en noteerde een afstand van 109.41m. Voor Peeters was die afstand te ver en staakte de strijd op 107.68m. Simply Green had de zaakjes weer goed voor mekaar en reed als laatste competitie deelnemer een Full Pull. Daarna volgde er nog 2 bijschrijvers namelijk Wild Pirate en Metervreter die afstanden behaalden van 97.45m en 100.17m.

De finale werd verreden met 4 deelnemers en Secret of the Valley mocht als eerste de zwart/wit geblokte vlag neerzetten. De afstand die behaald werd was 99.98m. Van Stappust verbeterde die afstand en noteerde 103.02m op het scorebord. Peeters kon niet aan die afstand komen en staakte de strijd op 101.96m. Als laatste deelnemer mocht Simply Green het proberen om de leidende afstand te verbeteren en dat deed de John Deere met overmacht. Wederom werd er een Full Pull behaald. Hiermee werd duidelijk dat Simply Green niet voor niets de competitie leider is.

Met een flinke motorschade zat er voor ons niet meer in dan een laatste plaats en vertrokken we weer naar onze thuishonk in Zijderveld. De volgende dag zijn we met man en macht aan het sleutelen geweest en hierbij werd het pijnlijk zichtbaar dat de schade inwendig in de motor behoorlijk was. Krukas gebroken, drijfstangen krom, zuigers en cilinderbussen beschadigd etc etc.

Voor ons als team is dit een forse tegenvaller na de mooie resultaten van de afgelopen wedstrijden.
We gaan ons uiterste best doen om zo snel als mogelijk, met een nieuw motorblok met alle noodzakelijke onderdelen die vervangen moeten worden, weer met de International 1086 op de baan te verschijnen.

 

X