Putten 2018
juli 17, 2018
Lochem 2018
augustus 8, 2018
Alles

Harskamp 2018

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de 10e competitie wedstrijd die verreden werd in het Gelderse Harskamp. Vooraf was het nog spannend of we wel op deze wedstrijd aan de start zouden verschijnen na de opgelopen motorschade in Putten. Met veel inzet van onze teamleden en een flink aantal bedrijven die onderdelen aan ons leverden was het moment daar dat vrijdagavond de machine gestart kon worden. De motor draaide mooi en er werd met verschillende toerentallen getest. Alles zag er goed uit. Zaterdag werden de laatste checks uitgevoerd en halverwege de middag werd de machine geladen voor de rit naar de Veluwe.

Eenmaal gearriveerd zagen we dat er lastig in te schatten baantje lag. Rond de klok van 20:00 uur ging de 4.5 ton Supersport klasse van start. Thuisrijder The Mystery had de proeftrek en reed een afstand van 100.25m. De sleepwagen werd iets lichter gezet. Daarna was het de beurt aan de machine van Peeters en die noteerde een afstand van 109.45m. De wedstrijdleider besloot om deze afstelling te laten staan. Als 3e deelnemer was het de beurt aan Secret of the Valley maar die moest vlak na de start nogal flink corrigeren en noteerde 98.88m op het scorebord. Great Experience reed in een stabiele run een afstand van 102.03m. Steel to Steal bleef met een afstand van 101.48m daar net onder. Competitieleider Simply Green had ook moeite met de baan en noteerde een afstand van 103.42m. Maximum Massey kwam hobbelend tot een afstand van 61.70m. Daarna reed The Mystery de proeftrek over en eindigde nu een paar centimeter verder dan de eerste run namelijk 100.79m.
Daarna was het de beurt aan Henri om met de 1086 voor de sleepwagen te verschijnen. De spanning was voelbaar. Hoe zou de motor zich houden. Voorzichtig werd de motor op getoerd en ging de International 1086 van start. In een op zich goede run waarbij de snelheid niet ideaal was kon de motor het aan het einde niet bolwerken en werd er een afstand behaald van 100.97m. De versnellingskeuze was iets te optimistisch. Red Devil kwam niet verder dan 49.92m.
Up and Down kwam verraderlijk dichtbij aan onze afstand maar bleef met 5cm net onder onze afstand en noteerde 100.92m. Van Stappust ging ruim voorbij aan onze afstand en noteerde een afstand van 105.28m maar het geluid wat de motor maakte was niet goed. Later bleek dat ook Van Stappust en gat in het motorblok heeft zitten. Dat wordt voor dat team nog een flink karwei om binnen een week tijd een ander motorblok in de John Deere te monteren want a.s. zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op de kalender. White Shadow reed als laatste competitie deelnemer een afstand van 94.21m. Daarna volgde 2 bijschrijvers namelijk Wild Pirate en Black Magic. Beide haalden afstanden van 60.41m en 90.76m.

Door de afwezigheid van Van Stappust werd de finale verreden door 3 deelnemers namelijk Peeters, Great Experience en Simply Green. Peeters behaalde een afstand van 106.05m wat ruim 10m verder was dan de afstand van Simply Green die de strijd staakte op 94.49m. Tussendoor had Great Experience een afstand behaald van 89.75m.

Met een afstand van 100.97m op deze wedstrijd leverde het voor ons een 6e plaats op.
Na 2 hectische sleutelweken zijn we met een zeer tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.

Volgende wedstrijd is a.s. zaterdag in het Gelderse Lochem.

 

X