Harskamp 2018
augustus 3, 2018
Montfoort 2018
augustus 14, 2018
Alles

Lochem 2018

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in het Gelderse Lochem alweer op de kalender. Het betrof de 35e editie van het bestaan van deze wedstrijd.Voor ons was het ook alweer de 11e competitie wedstrijd van het seizoen en met nog 2 wedstrijden te gaan komt het einde van het seizoen alweer in zicht. In de week voorafgaand waren op diverse sociaal media kanalen al foto’s zichtbaar van hoe het terrein er uitzag in Lochem en door de aanhoudende hitte had dat meer weg van een Sahara dan van een mooi groen landschap.

We besloten in het begin van de middag naar Lochem te vertrekken om op tijd te zijn voor de start van de wedstrijd. Bij aankomst bleek dat we zeer ruim voor tijd aanwezig waren want de wedstrijd werd 2(!) uur uitgesteld. Tijdens het afhalen van het zeil op de banen werd geconstateerd dat er water op de banen lag. Door een inschattingsfout was er teveel water in de banen gebracht en dat in combinatie het moment van het zeil van de baan afhalen. Hierdoor had men de nodige tijd nodig om de banen alsnog gereed te krijgen.

Rond de klok van 22:00 uur ging de 4.5 ton Supersport klasse van start. Door de afwezigheid van Van Stappust stonden er 11 deelnemers op de statlijst. Steel to Steal had de proeftrek en reed een afstand van 104.97m. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen afstelling te laten staan en door het uitlopen van het programma werd de wedstrijd onder floating finish verreden. Wel werd de floating finish grens terug gebracht van 120m naar 110m dus als er meerdere deelnemers voorbij de 110m rijden komt er een finale. Henri mocht als 2e deelnemer de ketting aanhaken en reed de International 1086 met veel grondverzet voor de sleepwagen naar een afstand van 100.24m. Hierbij werd zichtbaar dat onze baan zeker niet te nat was en sterker nog hij was aan de te droge kant.
White Shadow staakte de strijd bij 95.02m. Great Experience zette daarna de sleepwagen stil op voor het zicht dezelfde afstand als ons. Het scorebord moest uitsluitsel geven en daar verscheen 100.19m op dus net 5cm onder ons. Secret of the Valley hield het voor gezien op 93.19m. The Mystery reed met een afstand van 93.29m daar weer 10cm voorbij. Ook Simply Green had moeite met de baan want de run eindigde op 101.60m. Up and Down kwam niet verder dan 90.57m. Daarna was het de beurt aan de machine van Peeters maar ook die had moeite met de baan en zette de sleepwagen stil op 97.70m. Maximum Massey kwam niet verder dan 48.16m.
Als laatste deelnemer was het de beurt voor thuisrijder Red Devil maar die hadden voor het thuispubliek geen gelukkige dag want op een afstand van 28.39m klapte daar de turbo eraf.
Al met al waren er dus geen afstanden voorbij de 100m verreden dus was er geen finale.

De wedstrijd eindige met een mooie (en voor het eerst) 1e  plaats voor Steel to Steal.
Voor ons werd het een mooie 3e plaats waar we dik tevreden mee zijn zeker ook omdat door de afwezigheid van Van Stappust (i.v.m. motorschade van de vorige wedstrijd in Harskamp) we voor de 3e plaats in het klassement weer uitgelopen zijn want Van Stappust was ons genaderd tot op een halve punt.

De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag 11 augustus in Montfoort.

 

X