Lochem 2018
augustus 8, 2018
Hoogblokland 2018
augustus 23, 2018
Alles

Montfoort 2018

Afgelopen zaterdag stond de een na laatste competitie wedstrijd op de kalender en die werd verreden in het Utrechtse Montfoort. Gelukkig hadden we na de wedstrijd geen schade opgelopen en werd de International 1086 met de noodzakelijke checks klaar gemaakt voor de wedstrijd in Montfoort. Zonder een aantal teamleden, die op vakantie zijn, werd er begin van de middag afgereisd naar de wedstrijd.

Eenmaal gearriveerd zagen we dat er een harde wedstrijdbaan lag. Hoe dit zou uitpakken in onze klasse moesten we nog even zien.
Rond de klok van 16:00 uur ging de 4.5 ton Supersport klasse van start. Deze keer had Up and Down de proeftrek en noteerde een afstand van 99.40m. De wedstrijdleiding koos ervoor om de sleepwagen te laten staan. Red Devil was de volgende en die behaalde een afstand van 106.20m. Daarna was het de beurt aan de nr. 2 van de competitiestand namelijk Peeters. Ook die verbeterde de leidende afstand en noteerde 109.06m op het scorebord. Steel to Steal die in Lochem mooi de winst pakte kon het op deze wedstrijd geen vervolg geven want de machine strandde op een afstand van 103.35m. Simply Green kon de leidende afstand ook niet verbeteren en staakte de strijd op 108.13m maar voorlopig was het nog wel goed voor een finale plaats. Voor White Shadow zat er niet meer in dan 105.31m. Daarna was het de beurt aan de machine van Van Stappust die de wedstrijd in Lochem aan zich voorbij had moeten laten vanwege de opgelopen motorschade in Harskamp. De afstelling van de John Deere stond weer perfect want de eerste Full Pull werd behaald.
Up and Down reed daarna de proeftrek over en met een correctie om niet buiten de baan te komen werd er nu een afstand behaald van 96.83m. De goed lopende Secret of the Valley reed daarna de 2e Full Pull van de wedstrijd. Nu was het de vraag of Henri met de Red Impact dit ook kon evenaren. De ketting werd strak getrokken en de 1086 werd op getoerd en ging goed van start. De snelheid zat er goed in met als resultaat dat er ook een mooie Full Pull werd behaald. The Mystery was de volgende deelnemer en ook die behaalde een Full Pull. Hiermee werd duidelijk dat de nummers 1 en 2 van de competitie Simply Green en Peeters geen finale zouden rijden. Great Experience had daarna te veel last van onbalans en moest de strijd staken op 96.04m. Red Dream was de enigste bijschrijver en behaalde een afstand van 101.43m.

De finale werd nu verreden met de deelnemers die allen een Full Pull’s behaald hadden.
Van Stappust was de eerste die van start mocht gaan maar had een run waarbij de balans niet goed was en zette de zwart/wit geblokte vlag neer op 94.30m. Secret of the Valley liet zien dat die afstand verbeterd kon worden en noteerde 101.79m op het scorebord.
Nu was het de vraag of Henri daar weer een schepje bovenop te doen. Wederom had de 1086 een run waarbij de snelheid er goed in zat en met een aan het eind naar links trekkende machine werd de leidende afstand verbeterd naar 102.59m. Nu was het nog afwachten wat The Mystery zou doen maar die kon niet in de buurt komen van de leidende afstand en moest genoegen nemen met een afstand van 98.84m.

Hiermee gingen de volle 20 punten mooi mee naar Zijderveld en hebben we de 3e plaats in de competitie stand verstevigd.

De volgende wedstrijd is onze thuiswedstrijd op  zaterdag 18 augustus a.s. in Hoogblokland.

X