Montfoort 2018
augustus 14, 2018
NK Tzum 2018
september 20, 2018
Alles

Hoogblokland 2018

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd in Hoogblokland op de kalender. Na het wegvallen van onze vorige thuiswedstrijd in Meerkerk is Hoogblokland nu de vervanger geworden.De nieuwe organisatie had groots uitgepakt en wij konden hier ook deel van uitmaken door hetzelfde VIP concept zoals we in Meerkerk hadden ook hier op te bouwen. Ditzelfde gold ook voor Simply Green. Tevens was deze wedstrijd ook alweer de laatste competitie wedstrijd van het seizoen.

Vele sponsors, supporters, relaties, collega teams en bekenden hebben genoten van de wedstrijd onder het genot van een hapje en een drankje.

Rond de klok van 19:00 uur ging de 4.5 ton Supersport klasse van start. White Shadow was de eerste deelnemer maar kwam niet goed weg en noteerde een afstand van 43.47m. Daarna was het de beurt aan Simply Green en die noteerde voor de groene fans een afstand van 109.38m. Inmiddels was wel duidelijk dat de wedstrijdbaan lastig in te schatten was. Nu was het de vraag wat Simply Green zou doen, de afstand laten staan of overdoen want de proeftrek was naar hun doorgeschoven? Ze konden het nog even aankijken want je mag reglementair gezien na 2 deelnemers daar alsnog een beslissing over nemen. Up and Down reed daarna een afstand van 103.31m. Secret of the Valley had een mindere run en kwam niet verder dan 102.33m. Inmiddels werd duidelijk dat Simply Green de run over zou doen. Daarna was het de beurt aan Henri om met de 1086 op de baan te verschijnen. Gespannen werd er vanuit de VIP locatie afgewacht wat voor afstand er behaald zou worden.
De International werd op getoerd en ging van start met als resultaat dat de sleepwagen voor het oog net voor de Full Pull lijn werd neergezet. Het scorebord gaf 108.69m aan. Volop gejuich kwam er vanuit de VIP zone. Peeters die daarna volgde zette de sleepwagen stil op 3cm achter ons om precies te zijn 108.66m. Great Experience en White Shadow waren aan elkaar gewaagt daarna want ze reden een afstand van 98.76m en 98.49m. Daarna mocht Simply Green de baan weer opkomen om de run over te doen. De run was nu minder dan de vorige en met 2cm minder dan Peeters werd de sleepwagen stil gezet op 108.64m, 3 machines binnen de 5cm!! Hoe krijg je het voor elkaar.
Steel to Steal en Van Stappust hadden beide ook geen perfecte run en noteerde afstanden van 95.75m en 93.03m op het scorebord. Daarna mocht, mede doordat The Mystery 6 plaatsen was opgeschoven, Red Dream als bijschrijver op de baan verschijnen. De afstand die behaald werd was 97.59m. Als laatste deelnemer mocht The Mystery dan nog aanhaken en in een perfecte run werd er een Full Pull behaald.

Als eerste deelnemer in de finale mocht Henri weer op de baan verschijnen. De ketting werd strak getrokken en de sleepwagen werd aan het rollen gebracht. Tijdens de run werd het zichtbaar dat het geen ideale run was en aan het einde waaide de motor bijna uit. 96.69m verscheen er op het scorebord. Peeters had daarna een iets betere run en reed een afstand van 101.44m.
Simply Green kon het vermogen ook niet goed op de baan brengen en staakte de strijd op 92.59m.
Nu was het afwachten wat The Mystery zal doen. De run zag er redelijk uit en de sleepwagen werd op nagenoeg dezelfde plek tot stilstand gebracht als de onze. Het scorebord moest uitsluitsel geven en 96.71m verscheen er op het scorebord. Wederom weer een gering verschil.

Voor ons leverde deze wedstrijd een mooie 3e plaats op.
Ook in de eindstand van de competitie zijn we 3e geworden.
Nu hebben we een paar weken rust voordat het Nederlands Kampioenschap op de kalender staat.
Het Nederlands Kampioenschap zal dit jaar worden verreden in het Friese Tzum op 14 en 15 september.

X