Made 2018
juni 21, 2018
Speuld 2018
juli 10, 2018
Alles

Staphorst 2018

Na de opgelopen schade op het Made’s Powerweekend hadden we gelukkig 2 weken de tijd om de machine optimaal te prepareren voor de wedstrijd van afgelopen vrijdagavond in Staphorst.
De wedstrijd in Staphorst was alweer de 7e wedstrijd van het seizoen.

Onder zeer zomerse omstandigheden werd er begin van de avond afgereisd richting het noorden.
Eenmaal gearriveerd was het evenement al volop bezig en hadden mooi we nog even de tijd om de baan in te schatten. In de 3,6 ton Supersport waren het de deelnemers die op “puller” banden reden diegene die het verschil maakten dus waren we benieuwd hoe het in onze klassen zou uitpakken.
Het voordeel in onze klasse is dat er geen deelnemer op “puller” banden rijd dus wat dat betreft was iedereen redelijk gelijk.

Om net iets voor 23:00 uur begon de klasse. Er stonden 12 deelnemers op de startlijst.
Secret of the Valley had deze keer de proeftrek er reed in een niet ideale run een afstand van 102.91m. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagen afstelling te laten staan. Als 2e deelnemer was thuisrijder Van Stappust aan de beurt. Deze noteerde een afstand van 106.13m. Daarna was het wederom de beurt aan een thuisrijder namelijk Up and Down. Deze kon niet goed de snelheid in de machine krijgen en staakte de strijd op 95.03m.
Daarna was het de beurt aan Henri die de met de International 1086 de ketting strak trok voor de sleepwagen. De motor werd op getoerd en de machine ging goed van start. De run was zelfs zo goed dat er ruim een Full Pull werd behaald. Voor The Mystery was deze afstand te hoog gegrepen en noteerde een afstand van 104.93m. Peeters liet daarna zien dat hij niet voor niets bovenin de ranglijst staat en reed de 2e Full Pull in de klasse. Voor Red Devil kwam er op een afstand van 64.39m op onverklaarbare wijze abrupt een einde aan de run. Secret of the Valley reed daarna de proeftrek over maar eindigde nu op een afstand van 102.46m. Voor Great Experience zat er niet meer in dan 103.48m. Daarna was het de beurt aan Simply Green en deze reed net zoals Peeters en wij een Full Pull. Daarna was het wederom een thuisrijder die op de baan kwam namelijk Steel to Steal en deze goed lopende Farmall kwam tot een afstand van 106.66m. White Shadow had een behoudende versnelling gekozen wat resulteerde in een afstand van 99.38m. Als laatste deelnemer kwam Maximum Massey tot een afstand van 85.38m.

Er kwalificeerde 4 deelnemers voor de finale maar door een lekkende carterpan kon Steel to Steal niet van start gaan. Henri mocht als eerste van start gaan met de Red Impact en met een wederom zeer goede run werd er een afstand behaald van 110.44m. Nu was het afwachten voor welke podiumplaats de afstand voldoende was. Peeters volgde daarna en strandde op 97.35m.
Toen was er nog 1 deelnemer die moest aanhaken en het was niet de minste namelijk Simply Green.
Laurens den Boer toerde de John Deere op en ging van start. De snelheid zat er ook goed in maar na 105m begon de machine het toch moeilijk te krijgen. Uiteindelijk werd er een afstand behaald van 106.06m.
Hiermee behaalde we de eerste winst van het seizoen en namen we mooi de 20 punten mee naar Zijderveld.

Eerst volgende wedstrijd is a.s. vrijdagavond 6 juli in het Gelderse Speuld.

 

X