Montfoort 2015
augustus 13, 2015
Bakel 2015
augustus 27, 2015
Alles

Meerkerk 2015

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd van Meerkerk in het teken van onze thuiswedstrijd. Op een mooie locatie naast het einde van de baan, die we toegewezen hadden gekregen van de organisatie, konden we sponsoren en supporters en collega teams ontvangen en van dichtbij laten genieten van de Tractorpulling sport.

De voorbereidingen waren al vroeg van te voren gestart en begon donderdags zijn zichtbare vorm te krijgen door de opbouw van de tenten van de “Red Impact VIP zone”.
Zaterdag werd er vroeg in de morgen vertrokken naar Meerkerk om de “Red Impact Vip zone” verder op te bouwen en in te richten. In het begin van de middag waren de werkzaamheden klaar en konden we de eerste gasten ontvangen. De wedstrijd startte om 14.00 uur.
Naarmate de middag vorderde werd het al gezellig druk. Het enige wat een bedreiging vormde was het weer. De voorruitzichten hiervan waren niet hoopvol. Gelukkig bleef de regen nog in de wolken hangen en kon de wedstrijd zijn doorgang vinden.

De 4.5 ton Supersport klasse stond gepland om 19.15 uur maar vanwege de dreigende regen begon deze iets eerder. Er stonden 15 deelnemers op de startlijst waarvan 3 bijschrijvers. White Shadow had deze keer de proeftrek. Gerard Sikes reed de Case naar een afstand van 102.53m. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen afstelling te laten staan en Gerard Sikes koos ervoor om zijn run over te doen. Als 2e deelnemer was het de beurt aan Black Magic en die reed een afstand van 89.02m. Wild Pirate die daarna volgde had last van koppeling problemen en strandde op een afstand van 53.48m. Van Stappust reed daarna en kwam door een te hoog gekozen versnelling niet verder dan 45.07m. Al snel werd het duidelijk dat de baan lastig in te schatten was want hij bood toch wel de nodige grip. De volgende deelnemer was Simply Green. Ook voor Simply Green betrof het een thuiswedstrijd en hadden naast ons ook een flink “hertenkamp” opgebouwd waar ze sponsors en supporters ontvingen. In een run waarbij de John Deere continu bleef trekken werd er een strakke Full Pull behaald. Het was dus wel mogelijk om een Full Pull te halen. Maximum Massey kwam niet verder dan 88.69m. Inmiddels werd de dreiging van regen steeds groter. De wedstrijdleider besloot dat alleen deelnemers die een Full Pull haalden voor een finale in aanmerking zouden komen. Dit om de wedstrijd te versnellen. De machine van Peeters ging redelijk van start maar rond de 80m begon de machine te bokken en viel het vermogen weg. De International 1066 eindigde op 86.87m. Daarna reed White Shadow de proeftrek over en eindigde nu op een afstand van 103.06m. Red Devil, die de vorige wedstrijd nog won, kwam nu niet verder dan 93.36m. Inmiddels begon het al langzaam te regenen. Als volgende deelnemer was het de beurt aan de Red Impact met Henri op de bok. De spanning steeg in het rode kamp. De ketting werd strak getrokken en Henri toerde de 1086 met de bekende vlammen op en ging van start. Naarmate de run vorderde werd al zichtbaar dat de machine af en toe de grip verloor waarmee de run niet ideaal was en eindigde op een afstand van 92.67m. Inmiddels begon het harder te regenen en ging het zeil over de wedstrijdbaan. De organisatie keek het nog even aan hoe de regenbui zich ontwikkelde maar algauw kwam het bericht dat de wedstrijd gestaakt werd. Hiermee kwam er jammer genoeg een vroeg einde aan de wedstrijd en is dit voor ons al de 3e wedstrijd van het seizoen die door de regen geanuleerd wordt.

Ondanks dit einde kijken we terug op een geslaagde dag waarbij we vele sponsors en supporters hebben mogen ontvangen en ze van dichtbij hebben laten genieten van de Tractorpulling sport.

X