Lochem 2015
augustus 4, 2015
Meerkerk 2015
augustus 20, 2015
Alles

Montfoort 2015

Montfoort 2015.

Afgelopen zaterdag was Montfoort de locatie voor alweer de 8e wedstrijd van het seizoen. De International 1086 was er klaar voor om te kijken of we punten konden inlopen op koploper Simply Green want met nog 4 wedstrijden te gaan bedraagt het verschil 19 punten.

Rond de middag werd er afgereisd naar Montfoort. De zon scheen volop en het was de vraag hoe de wedstrijdbaan erbij zou liggen. In het verleden was deze baan bij zonnig weer nogal droog. Bij aankomst werd er gelijk een blik op de baan geworpen want we moesten als 2e klasse van start gaan. Als 1e klasse reed de 4.5 ton Sport Promo en daarbij werd zichtbaar dat de baan wederom droog was en dat grip niet ideaal was zeker in het 2e gedeelte van de baan.
Om 15.15 uur ging de klasse van start. Er stonden 13 deelnemers op de startlijst waarvan 1 bijschrijver. Peeters was de eerste deelnemer die van start ging en had hiermee de proeftrek. In een run waarbij de Inter Aardbei totaal geen grip had werd er een afstand van 81.65m behaald. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen lichter te zetten. Daarna mocht The Mystery het laten zien maar deze had de hele baan nodig en eindigde over de linker kalklijn en werd gediskwalificeerd. Maar The Mystery had geluk dat het wederom een proeftrek betrof dus mocht de run over doen. De sleepwagen bleef nu staan. Maximum Massey was de volgende en reed een afstand van 93.15m en had hiermee de officiële afstand neergezet. Daarna was het de beurt aan de koploper Simply Green. In een redelijke run werd er een afstand behaald van 108.14m. Black Magic reed met 99.88m net geen 100m dus kwalificeerde zijn eigen sowieso niet voor een eventuele finale. Red Devil had een redelijk goede run en kwam tot een afstand van 102.64m. Up and Down behaalde een afstand van 95.80m. Daarna kwam Peeters zijn proeftrek overdoen maar het was nu met een afstand van 77.41m nog slechter dan de eerste run. The Mystery reed met 82.51m iets verder dan zijn eerste run. Wild Pirate staakte de strijd bij 78.41m. Het was wel duidelijk dat de grip ver te zoeken was. Nu kwam wel de vraag of het bandenprofiel wat onder de Red Impact zat het op deze baan wel de grip kon vinden. Dat zouden we nu gaan meemaken want Henri had de International 1086 intussen voor de sleepwagen gezet. De machine werd op getoerd en ging van start maar algauw werd zichtbaar dat ook de 1086 moeite met de baan had. De machine ging aan de neus te veel heen en weer en dat is niet ideaal. Uiteindelijk kwam er een teleurstellende afstand van 90.20m op het scorebord. White Shadow reed daarna hun run en behaalde een afstand van 102.26m. De motor van Van Stappust kwam er niet bovenop en staakte de strijd op 55.73m. Daarna was het de beurt aan de Secret of the Valley. Deze had een redelijke run alleen sloeg net na de 90m het noodlot met een grote knal toe. De intercooler explodeerde en de machine kwam stil op een afstand van 93.50m. De stukken van de John Deere vlogen door de lucht. Gelukkig vielen de stukken wel op de baan.

Nadat de Secret of the Valley afgesleept was begon Simply Green met de finale. In een run waarbij de machine de grootste moeite had met ook de grip te vinden werd er een afstand behaald van 95.42m. Red Devil die daarna volgde reed in een mooie run voorbij aan de leidende afstand en zette de zwart/wit geblokte vlag neer op 99.91m. Als laatste deelnemer kon White Shadow nog verandering brengen in de volgorde van het podium. Met een afstand van 95.44m werd er 2cm voorbij gegaan aan de Simply Green en werd hiermee 2e.
De eerste plaats was voor Red Devil en die feliciteren we hiermee met het behaalde resultaat.

Voor ons zat er niet meer in dan een 8e plaats maar omdat Secret of the Valley een bijschrijver is telt deze niet voor de competitie mee en eindigde we op een 7e plaats. Hiermee is Simply Green 4 punten op ons uitgelopen en bedraagt het verschil nu 23 punten.

We moeten deze wedstrijd maar gauw vergeten en het vizier richten op aanstaande zaterdag want dan staat onze thuiswedstrijd in Meerkerk op de kalender. We gaan er zaterdag alles aan doen om dan een beter resultaat te behalen.

 

X