Meerkerk 2015
augustus 20, 2015
Tzum 2015 afgelast.
september 3, 2015
Alles

Bakel 2015

 

Afgelopen zaterdag stond de één na laatste competitie wedstrijd alweer op de kalender en die werd verreden in het Brabantse Bakel. Ten opzichte van de wedstrijd in Meerkerk waren de weergoden ons nu beter gezind en zat er gelukkig een 4e afgelasting van het seizoen door slecht weer er niet in.

Nadat alles in Zijderveld geladen was werd er halverwege de middag afgereisd richting het Brabantse land. Eenmaal gearriveerd was het wel even wennen want de wedstrijd in Bakel had voor het eerst een andere opzet dan dat we altijd gewend waren. De Grand National deelnemers waren niet meer aanwezig en de wedstrijd bestond nu uit Farmstock en Truck klassen. Nadat de tractor uitgeladen was werd er een bezoek gebracht aan de VIP locatie van White Shadow, Maximum Massey en Bad Boys Toy aan het einde van de baan. Hier konden we onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd van dichtbij volgen.

De 4.5 ton Supersport klasse bestond uit 15 deelnemers waarvan 3 bijschrijvers en ging rond de klok van 21.00 uur van start. Red Impact had deze keer de proeftrek en dus mocht deze keer Manus het met de International 1086 gaan proberen om een Full Pull te behalen. De ketting werd strak getrokken en Manus toerde de motor met het nodige vlammenspel op en ging van start. In een run waarbij de machine continu moest blijven trekken werd er een mooie Full Pull behaald. De wedstrijdleider besloot om de afstelling van de sleepwagen te laten staan en dus was de eerste officiële Full Pull een feit. Voor Bruggeman was een Full Pull te hoog gegrepen en stopte op 96.59m. Ook The Mystery kwam niet aan een Full Pull. 106.41m verscheen er op het scorebord. Daarna verschenen Black Magic, Red Devil en Van Stappust op de baan maar ook geen van deze 3 tractoren behaalden en Full Pull. Ze reden respectievelijk 97.12m, 95.91m en 101.15m. Daarna was het de beurt aan de thuisrijder White Shadow. Zou de witte Case zich voor het thuispubliek wel kwalificeren voor de finale? In een mooie run raakte de Case aan het einde de grip kwijt en bleef steken op een afstand van 105.93m. Of dit voldoende was voor een finale moest nog blijken. De volgende thuisrijder Maximum Massey was daarna aan de beurt en reed een afstand van 94.65m. Wild Pirate reed daarna hun run en deze had goed de gang erin maar op 102.60m sloeg het noodlot toe. Met een knal kwam de machine tot stilstand en verspeelde ze een turbo. Up and Down kwam tot een afstand van 101.19m. Daarna was het de beurt aan de machine van Peeters. In een snelle run verloor ook de International 1066 aan het einde van de run de grip maar het was net voldoende voor een Full Pull. Daarna was het de beurt aan de laatste competitiedeelnemer en huidige competitieleider Simply Green. Maar ook Laurens liet geen steken vallen en reed ook een Full Pull. Bijschrijvers White Stallion Two, Stranger  en Secret of the Valley reden daarna afstanden van 101.19m, 38.08m en 70.21m. Door de Full Pull van Simply Green viel White Shadow net buiten de boot om voor eigen publiek de finale te rijden. Dit vanwege dat er nu maar 4 deelnemers in de finale mochten starten.

In de finale mocht Manus wederom als eerste deelnemer van start gaan met de Red Impact. In een wederom mooie run verloor de 1086 aan het einde van de run de grip door differentieel werking en stopte de machine op 107.61m. De run van The Mystery was daarna niet ideaal en de geel/rode Valtra stopte op 105.23m. Peeters reed wel voorbij aan de afstand van The Mystery maar kwam niet aan de leidende afstand van Red Impact. De machine eindigde op een afstand van 106.85m. Als laatste deelnemer kon Simply Green nog verandering in de podiumplaatsen brengen. In een run waarbij de John Deere vlak na de start even omhoog klom reed Laurens voorbij aan de leidende afstand en noteerde een afstand van 109.34m op het scorebord.
Hiermee won Simply Green de wedstrijd en werd tevens Competitiekampioen 2015.

Langs deze weg feliciteren we team Simply Green met het behaalde resultaat en met de Competitie kampioenschap 2015.

In de tussenstand van de competitie staat Red Impact met 132 punten 2e en deze plaats willen we graag behouden dus moeten we op de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, in het Friese Tzum op 4 september, nog vol aan de bak. Het verschil met nummer 3 The Mystery bedraagt 11 punten.

X