Stroe 2018
juni 13, 2018
Staphorst 2018
juli 5, 2018
Alles

Made 2018

Afgelopen zaterdag stond het jubilerende Made’s Powerweekend op de kalender. Dit grootste evenement van Europa bestond dit jaar 25 jaar. Rond de klok van 10 uur werd er afgereisd naar het Brabantse land. Eenmaal gearriveerd werd er weer traditioneel een gezamenlijk kamp opgebouwd met Simply Green, White Shadow en dit keer ook Red Devil. Het totaal plaatje was weer mooi en goed geregeld. 

Ook de organisatie had weer flink uitgepakt en bijna alles was goed geregeld. Een puntje wat voor verbetering vatbaar zou zijn was de wedstrijdbaan waar we op moesten rijden. Doordat er weinig grip in de baan zat hadden veel deelnemers moeite om de ideale grip te vinden.

Rond de klok van 18.30 uur ging de 4.5 ton Supersport van start. Simply Green had deze keer de proeftrek en in een run waarbij er in hoogste versnelling werd gereden waaide de motor aan het einde van de run uit. Het was wel voldoende voor een Full Pull. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagen zwaarder te zetten. Up and Down was de volgende deelnemer en reed naar een afstand van 91.37m. Van Stappust ging met 102.69m daar ruim aan voorbij. Red Devil had een tegenvallende run en staakte de strijd op 88.81m. Toen was het de beurt aan Henri om met de Red Impact op de baan te komen. Met zeer veel grondverzet vanaf het begin werd al zichtbaar dat de snelheid er niet goed in zat en eindigde de run op 96.29m. Steel to Steal reed als volgende deelnemer 5cm voorbij aan onze afstand. The Mystery noteerde een afstand van 97.25m. Daarna mocht Simply Green de proeftrek over doen. Nu werd er ook een behoorlijk afstand ingeleverd t.o.v. de eerste run. 104.50m verscheen er op het scorebord. De 2e run van Up and Down eindigde nu op 90.86m. Maximum Massey kwam niet verder dan 59.75m. Ook de run van White Shadow verliep met een afstand van 61.21m niet naar wens. Great Experience was dichtbij voor kwalificatie voor de finale maar bleef met 99.07m er net onder. Secret of the Valley kwam daarna niet verder dan 91.72m. Peeters daarin tegen kwalificeerde zich met een afstand van 100.72m wel voor de finale. Daarna volgden nog 2 bijschrijvers namelijk Black Magic en Red Dream die afstanden behaalde van 91.08m en 94.73m.

In de finale besloot de wedstrijdleider verassend genoeg de sleepwagen lichter te zetten. Van Stappust en Simply Green reden exact dezelfde afstand namelijk 108.36m. Peeters bleef met een afstand van 107.56m daar een krappe meter achter.

Voor ons leverde deze wedstrijd een 7e plaats op.
Van Stappust en Simply Green werden gedeelte eerste en Peeters werd derde.

EuroChallange zondag.

Hier kunnen we kort over zijn. De run duurde welgeteld 25.50m. Een vermoedelijk probleem in de aandrijflijn zorgde in eerste instantie hiervoor. John 1 Extreme Edition uit Denemarken won de wedstrijd gevolgd door Krone Hulk II en Blue Dream beide ook uit Denemarken.
Bijzonderheid: de klasse werd verreden met totaal 3(!) sleepwagens. De Big Benz en de Keep Moving Blue gingen beiden kapot in de kwalificatie runs. Met de Keep Moving Orange werd de finale gereden.

Na de wedstrijd zijn we snel weer huiswaarts gegaan. Daar hebben we de trekker opengehaald en kwamen we tot de ontdekking wat het probleem was. Het vliegwiel was compleet losgebroken van de krukas. Dit levert dus weer aardig wat sleutelwerk op in de aankomende week.

Volgende wedstrijd is op vrijdagavond 29 juni in Staphorst.

X