Nieuws!
juni 13, 2018
Made 2018
juni 21, 2018
Alles

Stroe 2018

Afgelopen zaterdag stond de 5e competitie wedstrijd op de kalender en die werd verreden in het Gelderse Stroe. De 4.5 ton Supersport klasse stond als laatste klasse op het programma en startte rond de klok van 20.00 uur.
Peeters had deze keer de proeftrek en reed een mooie Full Pull. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagenafstelling te laten staan.
  Voor Great Experience was de Full Pull lijn te hoog gegrepen en staakte de strijd op 101.40m. Red Devil reed als 3e deelnemer naar een afstand van 103.38m.
Toen was het de beurt aan de competitie leider Simply Green. Deze liet zien dat ze niet voor niets bovenaan staan en reed ook een Full Pull. Voor Up and Down en White Shadow was zelfs de 100m lijn al te ver. Ze behaalden afstanden van 95.89m en 72.88m. Van Stappust kwam voor het oog wel in de buurt van de Full Pull lijn maar de afstand die op het scorebord verscheen was toch maar 107.99m. De run van The Mystery was verre van ideaal en eindigde op 95.61m.
Daarna was het de beurt aan Henri om met de International 1086 op de baan te komen. De ketting werd strak getrokken en de motor werd op getoerd en de machine ging van start. De snelheid zat er goed in maar aan het einde van de run had de motor er toch moeite mee en waaide bijna uit. Een afstand van 103.83m verscheen er op het scorebord. Voorlopig was deze afstand nog wel goed voor een finale plaats maar er moesten nog 2 deelnemers komen. Steel to Steal die voor het eerst op de baan verscheen was de volgende maar daar zat het motor technisch nog niet goed want de motor dreigde op hol te slaan. Gelukkig werd op tijd de noodstop getrokken. De afstand die behaald werd was 70.91m. Als laatste deelnemer mocht Secret of the Valley aanhaken maar ook die kon geen Full Pull behalen. 100,18m was de verreden afstand.

De finale bestond uit 4 deelnemers en daar mocht Peeters weer als eerste aanhaken en reed naar een afstand van 106,83m. Voor Simply Green was de leidende afstand te ver en noteerde een afstand van 102.34m op het scorebord. Van Stappust bleef met een afstand van 99.88m daar weer achter. Toen waren alle ogen gericht op Henri die weer met de Red Impact op de baan verscheen. Wederom was de run niet verkeerd maar aan het einde had de motor niet de gewenste adem meer wat resulteerde in een afstand van 101.55m.

Voor ons leverde dit resultaat een mooie 3e plaats op.
In de tussenstand hebben we de 3
e plaats iets verstevigd.

Volgende wedstrijd is a.s. zaterdag 16 en zondag 17 juni op het Powerweekend in Made.
Hier rijden we op zaterdag voor de competitie en op zondag de Euro Challange.

X