Indoor Zwolle
februari 4, 2016
Assen 2016
april 5, 2016
Alles

Ahoy Rotterdam 2016

Zaterdag 5 maart was het de beurt aan de 2e indoorwedstrijd van dit seizoen, die werd verreden in Ahoy Rotterdam. Het betrof de 38e editie van de European Superpull. Het evenement was verdeeld in een middag en een avondsessie en wij stonden op het programma van de middagsessie.

Voorafgaand aan deze wedstrijd mochten we op vrijdagavond al een proeftrek komen doen. Hiermee kon de sleepwagen bemanning de afstelling van de sleepwagen en de rookafzuiging testen en uiteraard konden wij ook onze machine testen. Voor de Orange Keep Moving sleepwagen reed Henri een zeer mooie en strakke run.

Zaterdagmorgen werd er al vroeg koers gezet richting Rotterdam om op tijd aanwezig te zijn zodat we een mooie plaats in de naast gelegen hal konden bemachtigen. We stonden in de hal naast Simply Green en White Shadow. In de 2e helft van de ochtend begon het al gezellig druk te worden met andere teams en het publiek.
Omdat onze klasse als 2e klasse op het programma stond moesten we rond de klok van 12 uur de trekker al klaar maken en over de weegbrug.
Door de afzegging van Maximum Massey stonden er 8 deelnemers op de starlijst en mochten we als 3e deelnemer starten. De gerestylede White Shadow had deze keer de proeftrek en mocht hiermee als eerste aanhaken. De gekozen versnelling was iets te hoog en er werd een afstand behaald van 35.40m. Omdat het een proeftrek betrof kozen de mannen ervoor om de run over te doen. Up and Down die daarna aan de beurt was reed een afstand van 55.03m. Daarna was het de beurt aan wederom Henri om te kijken of we eenzelfde run konden rijden als de avond ervoor. De International 1086 werd, met luide knallen in de rookafzuiging, op getoerd en ging van start maar algauw werd zichtbaar dat het deze keer geen ideale run betrof. De motor behaald niet de gewenste toerental. Uiteindelijk verscheen er een afstand van 52.32m. Deze afstand was niet goed voor een finale plaats want de grens lag op 55m of meer. Black Magic reed daarna net voorbij aan onze afstand en noteerde 52.66m op het scorebord. Peeters bleef met een afstand van 52.65m daar net 1cm onder.
Daarna mocht Simply Green het gaan proberen. Zou de machine nu wel heel blijven was de vraag want ook Simply Green had vrijdagavond een proeftrek verreden alleen verliep deze niet succesvol. In die run sneuvelde bij de start een turbo. Na in de nachtelijke uurtjes gesleuteld te hebben stonden ze toch aan de start. In een goede run werd er een afstand behaald van 56.92m. Nadat de machine stil stond kwamen er vlammen onder de motorkap vandaan. Daar hadden restanten olie vlam gevat. De rookafzuiging op de sleepwagen had het begeven. De aanzuigbuis was volledig aan gort. De reparatie hiervan nam enige tijd in beslag. Daarna mocht White Shadow de proeftrek weer overdoen. Nu werd er een afstand behaald van 55.48m dus ook voldoende voor een finaleplaats. Steel to Steal kwam niet verder dan 37.45m en Bruggeman strandde op 45.79m.

Hiermee ging de finale van start met 3 deelnemers en Up and Down was de eerste finalist. De John Deere kwam tot een afstand van 52.38m. Daarna reed Simply Green voorbij aan de leidende afstand en zette de sleepwagen stil op 56.70m. Voor White Shadow waren beide afstanden te ver en staakte de strijd op 51.56m.

Hiermee won Simply Green de 38e editie van de European Superpull in Ahoy.
Langs deze weg feliciteren was team Simply Green met het behaalde resultaat.
Voor ons leverde deze wedstrijd een 6e plaats op.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 26 maart in de TT Hall bij het TT circuit in Assen.
Dit betreft wederom een indoorwedstrijd maar dan zonder de noodzakelijke rookafzuiging.
 

X