Ahoy Rotterdam 2016
maart 10, 2016
Demo Füchtorf 2016
april 20, 2016
Alles

Assen 2016

Assen 2016.   

Zaterdag 26 maart stond de 3e indoorwedstrijd van dit seizoen op de kalender en die werd verreden in de TT-Hall in Assen. Het betrof een eerste editie van dit evenement in de hal die naast het TT-circuit is gelegen. Ten opzichte van de eerder verreden indoorwedstrijden onderscheid deze locatie zich vanwege dat er een wedstrijdbaan in ligt die net zo lang is al een buitenwedstrijd namelijk 110 meter (Full Pull) en dat er geen rookafzuiging op de sleepwagen zat. De oplossing van de rookafzuiging zat nu in het dak. Hier waren een 27 tal ventilatoren geplaatst die daarmee de rook naar buiten moest afzuigen.

Net na het middaguur arriveerden we op het terrein. Hier was al goed zichtbaar dat er buiten ruimte genoeg was om te parkeren. Eenmaal binnen zag het er ook goed georganiseerd uit. Er lagen 2 wedstrijdbanen. Een baan was niet al te best en die zal later het wedstrijdverloop flink beïnvloeden.

Officieel stond onze klasse rond de klok van 18.30 uur gepland maar door het schuiven van klassen door de slechte baan begon onze klasse om 20.30 uur. Door de afzegging van White Shadow vanwege motorschade stonden er 12 deelnemers op de startlijst.
Secret of the Valley mocht als eerste starten maar die kreeg de motor niet op de gewenste toeren.
Black Magic kwam wel weg maar had tijdens de run last van onbalans en stopte op een afstand van 71.29m. De wedstrijdleider besloot om de sleepwagen lichter te zetten. Daarmee was Metervreter de volgende deelnemer die een proeftrek had maar tijdens die run ging het weer mis. Nu was er een probleem met de sleepwagen. De gewichtenbak ging niet naar voren dus werd de noodstop getrokken. Er werd gekeken waar het probleem zich bevond en er werd een test gedaan en het probleem leek verholpen. Nu was Red Impact de volgende die op de startlijst stond. Henri toerde de motor op en reed een run die eindigde op een afstand van 107.01m. Omdat wij de proeftrek hadden moesten wij aangeven of we de run over doen of dat we de afstand laten staan. Nu hadden we daar even bedenktijd over, want er is dit seizoen een nieuwe regel dat de deelnemer die de proeftrek heeft 2 runs bedenktijd heeft om een besluit te nemen of de afstand blijft staan of wordt over gedaan. Bruggeman was de volgende deelnemer maar vlak na de start ging het weer mis met de sleepwagen. Wederom was er weer een storing. Nu werd de sleepwagen niet meer gerepareerd en kwam de Orange Keep Moving sleepwagen op de baan. Het gevolg was wel dat de verreden afstanden kwamen te vervallen en de wedstrijd overnieuw begon. Simply Green was nu de eerste deelnemer voor de nieuwe sleepwagen en had dus nu ook wederom een proeftrek. Marien reed met de John Deere een afstand van 93.28m. De sleepwagen afstelling was zwaar maar bleef wel staan. Nu had Simply Green 2 runs bedenktijdof ze hun run over wilde doen. Van Stappust reed daarna een afstand van 90.20m. Secret of the Valley kwam nu beter weg en reed een afstand van 87.54m. Simply Green gaf intussen aan om de run over te doen. Black Magic reed daarna een afstand van 79.32m. Toen was het weer de beurt aan Henri om met de Red Impact op de baan te verschijnen. Al gauw werd het zichtbaar dat de snelheid van de machine niet ideaal was en de machine stopte op een afstand van 80.96m. Toen de trekker losgekoppeld was van de sleepwagen lag er voor de sleepwagen flinke wat grond. Dat was een teken dat de grip in de baan niet ideaal was geweest. Bruggeman volgde daarna met een afstand van 78.41m. Toen was het weer de beurt aan Simply Green om op de baan te komen en eerste run werd verbeterd met een afstand van 94.20m. Peeters volgde daarna met een afstand van 88.17m gevolgd door Wild Pirate met 75.64m en Steel to Steal 48.25m. Up and Down werd gediskwalificeerd vanwege overschrijding van de kalklijn. Als laatste deelnemer stond een Deense deelnemer nog op de startlijst namelijk Never Done. Ook deze kon niet aan de afstand van Simply Green komen en stopte op 70.02m.

Langs deze weg feliciteren we team Simply Green met de overwinning.

Hiermee zat voor ons de eerste editie op dit evenement erop en kijken we terug op een goed georganiseerd evenement. Het was alleen jammer dat de wedstrijdbanen en uiteindelijk de sleepwagen zo bepalend waren voor het wedstrijd verloop.

 

X