Happy New Year
december 30, 2015
Ahoy Rotterdam 2016
maart 10, 2016
Alles

Indoor Zwolle

Zwolle 2016.

Na een winterperiode die vooral in het teken stond van het herstellen van de opgelopen schade bij de laatste wedstrijd van vorig jaar in Boerdonk, is inmiddels alweer de eerste wedstrijd van 2016 verreden. Het betrof de Indoorwedstrijd in de IJsselhallen van Zwolle op 22 januari.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd was de 1086 weer volledig opgebouwd en kon de motor zijn eerste omwentelingen weer maken. Het klonk allemaal goed. Ook vanuit de aangepaste indoorpijp. Deze moest aangepast worden i.v.m. de aanpassing van de afzuiging op de sleepwagen.

In een vol gepakte IJsselhal stond de 4.5 ton Supersportklasse als laatste klasse op het programma. Rond 22.45 uur ging de klasse van start. Er stonden 10 deelnemers op de startlijst en Peeters was de eerste deelnemer en had hiermee dus de proeftrek. Tijdens de run werd het duidelijk dat de afzuiging het moeilijk had om de rook af te zuigen want tijdens de gehele run zat Erik Peeters in zijn rolkooi in de rook. De run leed er niet onder want er werd een Full Pull behaald. De wedstrijdleider besloot de afstelling van de sleepwagen te laten staan. Voor Wild Pirate was de run minder succesvol. Deze had last van koppeling problemen en strandde op 31.25m. Bruggeman kwalificeerde zich met een afstand van 78.84m net niet voor een eventuele finale. Om hiervoor in aanmerking te komen moest er voorbij de 80m gereden worden. De Full Pull afstand lag op 90m. Van Stappust reed een afstand van 83.46m. Daarna was het de beurt aan de White Shadow die in een verrassende kleurstelling de baan op kwam namelijk helemaal zwart. De machine kwam niet goed weg bij de start en noteerde na een 2e poging een afstand van 17.01m. Daarna behaalde Up and Down een afstand van 79.12m, Steel to Steal 59.00m en The Mystery 69.04m.
Vervolgens was het de beurt aan Manus om met de Red Impact op de baan te verschijnen. De machine werd voor de sleepwagen gezet en de ketting werd strak getrokken. Manus toerde de motor op en ging goed van start en reed, ook met de nodige rook om zich heen, een Full Pull. De 2e van de wedstrijd.
Nu was de vraag of de laatste deelnemer Simply Green zich ook bij dat rijtje kon rijden. Simply Green had tijdens de run ook veel last van de rook die niet afgezogen werd en behaalde een afstand van 75.96m. Die afstand betekende niet voldoende voor een finale plaats.

De finale bestond uit 3 deelnemers en Peeters ging als eerste van start. De machine eindigde op een afstand van 81.48m. Van Stappust die daarna van start ging kwam net niet aan die afstand en stopte op 81.26m. Nu werd het spannend. Kon Manus met de Red Impact nog verandering in de podium volgorde brengen? In een run waarbij de machine niet de ideale grip had werd er een afstand behaald van 80.60m, wat een 3e plaats betekende.
De eerste plaats was hiermee voor Peeters gevolgd door Van Stappust op de 2e plaats.
Langs deze weg feliciteren we team Peeters met het behaalde resultaat.

Met een mooie 3e plaats zijn we dik tevreden en kijken we uit naar het seizoen 2016.

De volgende wedstrijd is de Indoorwedstrijd op 5 maart a.s. in Ahoy Rotterdam.

 

X