Pech in Staphorst 2013
juli 21, 2014
Oudenhoorn 2013
juli 21, 2014
Alles

Powerweekend Made 2013

Zaterdag 15 en zondag 16 juni stonden voor ons in het teken van het Powerweekend in Made. Zaterdag was het de beurt voor de 6e competitiewedstrijd van het seizoen. Vroeg in de middag werd er koers gezet richting het Brabantse land. Toen we arriveerden stonden onze groene vrienden van de Simply Green al op ons te wachten waarmee we afgesproken hadden om een mooi rood – groene kamp op zouden bouwen. Toen we een uurtje verder waren was dit gerealiseerd en konden we de vele wedstrijden gaan bekijken.

De weersomstandigheden waren perfect al stond er wel een behoorlijke wind. In het progamma stond onze klasse, de 4.5 ton Supersport, om 18.45 uur gepland en dat was ook de exacte tijd dat de klasse van start ging. Op de startlijst stonden 14 deelnemers vermeld waaronder 2 bijschrijvers maar vlak voor de wedstrijd vernamen we dat The Mystery zich had afgemeld vanwege technische problemen. Black Magic had deze keer de proeftrek en reed een afstand van 105.20m. De sleepwagen bleef staan en de Black Magic besloot deze afstand niet over te doen. Dragon Deere kwam niet verder dan 84.77m. Blue Thunder daarin tegen reed een goede run wat zelfs een Full Pull opleverde. Orange Factory bleef steken op 103.16m. De machine van Peeters liet ook zien da het een top machine is en noteerde ook een Full Pull. Steel to Steal kwam niet verder dan 96.92m. Marien den Besten, die het weer met de Simply Green mocht proberen, behaalde met de John Deere de 3e Full Pull.

Daarna was het tijd voor de Red Impact. Onder de motorkap was voorafgaand een deze wedstrijd het één en ander veranderd om een beter resultaat te behalen dan vorige week in Staphorst. Manus was deze keer de bestuurder en toerde de machine langzaam op. Nadat er wederom weer een aantal vlammen uit de uitlaat kwamen ging de machine van start. In een run waarbij de balans van de machine niet goed was werd een afstand behaald van 100.12m. Met deze afstand wisten we ook gelijk al dat we niet voor de finale in aanmerking kwamen. Dit vanwege het nieuwe wedstrijd reglement waarbij er maar 4 deelnemers in de finale terug komen tenzij er meer deelnemers een Full Pull (meer dan 110m) behalen. Secret of the Valley behaalde een afstand van 89.91m. Voor de Mannheim Magic sloeg het noodlot toe rond de 50m. Een drijfstang sloeg een gat in het motorblok. Deze is dus rijp voor de oud ijzer bak. Voor de Red Devil eindigde de machine op een afstand van 96.72m. Daarna kwamen de bijschrijvers de White Shadow en de Wild Pirate. De goed lopende White Shadow behaalde een afstand van 105.79m en zorgde hiermee dat de Black Magic buiten de finale bleef. Wild Pirate kwam niet verder dan 51.39m. Blue Thunder mocht als eerste de finish vlag neerzetten in de finale en deed dat op een afstand van 93.03m. Voor Peeters was deze afstand te ver en staakte de strijd op 91.48m. Simply Green reed wel verder dan de afstand van Peeters maar kwam ook niet aan de afstand van de Blue Thunder. 93.37m verscheen er op het slecht leesbare scorebord op de sleepwagen. De White Shadow kwam wel verder en haalde een afstand van 95.62m en zette hiermee de 2e afstand neer. Langs deze weg feliciteren wij team Blue Thunder met de behaalde winst van deze wedstrijd. Voor ons leverde deze wedstrijd een 7e plaats op en voor de competitie een 6e plaats omdat de White Shadow geen competitie deelnemer is. Na de wedstrijden was het nog lang gezellig in de feesttent en het rood – groene kamp onder het genot van enkele drankjes en de bbq.

Volgende competitiewedstrijd is a.s. zaterdag 22 juni in Oudenhoorn.

Uitslag:

1 Blue Thunder FP 96.03 2 White Shadow 105.79 95.62 3 Simply Green FP 93.37 4 Peeters FP 91.48 7 Red Impact 100.12

Eurochallange

Zondag was het de beurt voor de Eurochallange 4.5 ton Supersport. Hierin stonden ook deelnemers uit Denemarken en Finland op de startlijst. In de eerste kwalificatierun behaalde alle deelnemers (9 stuks ) een Full Pull. Als eerste in de finale was het de beurt aan de White Shadow en deze behaalde een afstand van 95.26m. Black Magic kwam vanwege mogelijke turbo schade niet meer terug. Herkules Light (DK) behaalde een afstand van 93,..m. Peeters reed een afstand van 107.20m. Henri, die daarna volgde, moest aan het einde van de run corrigeren met de remmen en zette de machine uiteindelijk stil op een afstand van 105.18m. Hot Hunter (Fin) kwam dicht in de buurt van de afstand van Peeters maar moest zijn meerdere erkennen in Peeters met een afstand van 107.10m. Maximum Massey behaalde een afstand van 91.46m. Blue Thunder kwam niet verder dan 99.62m. En als laatste deelnemer kwam de NHS Herkules XL (DK) op de baan maar die kon de leidende afstand niet veranderen en behaalde een afstand van 98.36m. Langs deze weg feliciteren wij team Peeters met het behaalde resultaat. Voor ons was er een mooie 3e plaats en hebben we een goed gevoel aan de prestaties van de Red Impact over gehouden voor de volgende wedstrijd.

 

X