Beachpull Putten 2014
juli 21, 2014
Harskamp
juli 31, 2014
Alles

Powerpull Denemarken

Powerpull.dk – Sdr. Hygum 2014.

Afgelopen zaterdag hebben we deelgenomen aan een wedstrijd in Denemarken genaamd Powerpull.dk. Dit werd gehouden in het dorpje Sdr. Hygum vlakbij Rødding. Omdat Denemarken niet naast de deur ligt werd er besloten om er maar een weekendje uit van te maken.

Vrijdagmorgen werden de laatste spullen ingeladen en gingen we rond de klok van 11:00uur weg. Onderweg hebben we gewacht op de Simply Green en White Shadow want deze waren ook uitgenodigd. In colonne werd er koers gezet richting Denemarken. Rond de klok van 20:00uur arriveerden we op het wedstrijdterrein en werd er een mooi kamp opgebouwd. Ook werd het terrein verkend en werd er onder het genot van een broodje gyros en een drankje nagepraat over de reis.
De volgende morgen werd er gezamenlijk ontbeten en stond de ochtend verder in het teken van cultuur snuiven. Er werd namelijk door een groot gedeelte van de groep een stukje het dorp ingelopen naar een evenement waar oude ambachten en een museum te bezichtigen waren.
Toen we in het begin van de middag terug kwamen in het kamp begon het al aardig druk te worden met de toeschouwers. Om 14:00uur ging de wedstrijd van start. Er werd begonnen met standaard klassen alleen zijn deze eigenlijk verre van standaard in Denemarken. De reglementen laten meer toe dan wat wij gewend zijn in Nederland. Zo mogen ze meer toeren maken en mogen ze ook met een dikkere brandstofpomp erop rijden. Dit had dan tot gevolg dat het al met al een spectaculair gezicht was. Rond de klok van 20:00uur was onze klasse, de 4.5ton Farmstock, aan de beurt.
Na een aantal Deense deelnemers was van de Nederlanders White Shadow als eerste aan de beurt.
Na een lange tijd van optoeren (motor was nog niet goed op temperatuur) ging de Case van start en reed een dikke Full Pull.
Als 6e deelnemer was het de beurt voor de Simply Green. Ook deze reed met gemak een Full Pull. Als 8e deelnemer stond de Red Impact op de startlijst. Ook Henri reed met de International 1086 een gemakkelijke Full Pull. Van de Deense deelnemers hadden de meesten ook een Full Pull behaald al kwamen daarvan een aantal niet terug voor de finale. Voordat de finale van start ging was al goed zichtbaar dat de baan kwaliteit er niet beter op geworden was. Vooral rond de Full Pull lijn (100m) was dit duidelijk zichtbaar. In de finale had Back in Business (DK) een afstand neergezet van 102.48m.  Bij de White Shadow kwam de motor niet goed op toeren en stopte de sleepwagen op 53.36m. Simply Green kwam in het slechte gedeelte van de baan terecht bij de 100m lijn en stopte op 100.62m. Daarna mocht Henri het gaan proberen om de leidende afstand te verbeteren. Gelijk  naar de start trok de Red Impact naar rechts en moest er gecorrigeerd worden om niet buiten de baan te raken. Daarna ging de tractor schuin naar links en eindige de machine strak aan de linkerkant van de baan op 97.76m. Dit betekende voor ons een 3e plaats. De winst was voor Back in Business gevolgd door de Simply Green.
Nadat alle klassen gereden hadden werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat over de wedstrijd. Ook werd er nog een bezoekje gebracht aan de feesttent.
De volgende morgen werd na het ontbijt het kamp weer afgebroken en werd er weer koers gezet naar ons thuis honk in Zijderveld.
Als we terug kijken dan kunnen we zeggen dat we een super weekend daar hebben gehad.

Organisatie Powerpull.dk – Sdr. Hygum bedankt!!

X