Happy new year!
december 31, 2014
Nieuwe Sponsoren
februari 23, 2015
Alles

Indoorpulling Zwolle

 

Na een kortere winterperiode dan we normaal gewend zijn stond afgelopen vrijdagavond voor ons de eerste wedstrijd van 2015 alweer op de kalender. Het betrof een nieuwe wedstrijd namelijk de Indoortractorpulling in de IJsselhallen van Zwolle. De International 1086 hadden we de week ervoor al gereed dus leefden we redelijk op ons gemak naar deze wedstrijd toe. Rond de klok van 18.30uur werd er vrijdags afgereisd richting Zwolle. De bus was van binnen voorzien van wat extra kachels want als die er niet in zouden staan dan was het met deze temperatuur geen pretje om in de bus te zitten gedurende de reis naar Zwolle. Eenmaal aangekomen in Zwolle werd de trekker uitgeladen en in gereedheid gebracht. Daarna gingen we de wedstrijd aanschouwen.

Rond de klok van 22.00uur ging onze 4.5ton Supersportklasse van start. Er stonden 10 deelnemers op de startlijst maar dat werden er 9 omdat The Mystery technische problemen had. Wij stonden nu als 8e en 1 na laatste deelnemer op de startlijst. De eerste deelnemer was White Shadow en had hiermee ook de proeftrek maar de machine kwam niet goed van start vanwege koppeling problemen en stopte op 45.70m. Daarna was het de beurt aan Up and Down en die reed een afstand van 84.58m. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen te verzwaren. Steel to Steal die daarop volgde had geen super start en stopte op een afstand van 53.38m. White Stallion had wel een betere start en reed een afstand van 88.28m. De sleepwagen bleef in deze afstelling staan. Daarna kwam de machine van Bruggeman op de baan die voorzien was van een nieuwe kleurstelling namelijk grijs metallic. Deze machine reed de eerste Full Pull. De Full Pull lijn lag op deze wedstrijd op 90m. Red Devil kwam niet verder dan 80.63m. De machine van Peeters kwam ongeveer 1.5m te kort voor een Full Pull en stopte op 88.69m. Daarna kwam White Shadow weer op de baan om de proeftrek over te doen. De Case kwam nu wel beter van start en reed ook een Full Pull. Up and Down kwam niet verder dan 78.98m. Steel to Steal had nu problemen om de motor goed op te toeren en ging niet van start. Daarna was het de beurt aan Henri om met de Red Impact te laten zien of er ook een Full Pull behaald kon worden. De International ging goed van start en had een mooie balans wat resulteerde dat de Full Pull lijn ruimschoots gepasseerd werd. Daarna kwam als laatste deelnemer Simply Green op de baan. Ook Laurens de Boer reed met de John Deere ruim voorbij de Full Pull lijn.

Bruggeman mocht als eerste van de in totaal 4 finalisten van start gaan. Deze machine zette de sleepwagen stil op een afstand van 81.40m en dit was hiermee het referentiepunt voor de overige deelnemers. White Shadow was de volgende en ging gelijk voorbij aan die afstand en zette de zwart geblokte vlag neer op 82.52m. Daarna kwam Red Impact weer op de baan. Henri toerde de motor wederom weer langzaam op wat gepaard ging met serieuze knallen en vlammen uit de indooruitlaat die de rookafzuiging inschoten. Wederom had de machine een goede balans en de snelheid zat er goed in. De gang zat er zelfs zo goed in dat er met gang voorbij werd gegaan aan de leidende afstand van 82.52m. De sleepwagen werd stil gezet op een afstand van maar liefst 95.18m. Nu was het de beurt aan Simply Green om onze afstand te verbeteren maar aan de zijkant van de baan begonnen de crew van de rookafzuiging zenuwachtig te zwaaien en er mocht niet gereden worden. De rookafzuiging was uitgevallen. Er werd gekeken of men de afzuiging weer draaiende kon krijgen maar door een technisch defect lukte dat niet op tijd. Er werd besloten, omdat Simply Green de laatste deelnemer was, om zonder afzuiging te rijden maar wel met de afzuigslang eraan. De machine werd opgetoerd en ging van start maar op 88.75m was de adem van de John Deere op en staakte op deze afstand de strijd.
Hiermee was de eerste winst voor ons in 2015 binnen en gingen we met tevreden gevoel huiswaarts.

Nu gaan we de machine weer controleren en gereed maken voor de volgende indoorwedstrijd welke zal gehouden worden op zaterdagmiddag 7 maart in Ahoy Rotterdam.

compNiveaustandnaamTractorchauffeurchauffeurAndersrun1run2run3compYesNocompPunten
01Red ImpactHenri VersluisHenri VersluisF.P.95,180
02Simply GreenLaurens den BoerLaurens den BoerF.P.88,750
03White ShadowGerard SikesGerard SikesF.P.82,520
04BruggemanNiels BruggemanNiels BruggemanF.P.81,400
05PeetersErik PeetersErik Peeters88,690
06White Stallion TwoEddy van den BergEddy van den Berg88,280
07Red DevilWim HendriksenWim Hendriksen80,630
08Up and DownArjan BloemertArjan Bloemert78,980
09Steel to StealGerrit BisschopGerrit Bisschop0,010

 

X