Eerste competitiewedstrijd Wekerom

Startlijst Staphorst 2014
mei 20, 2014
Alles

Eerste competitiewedstrijd Wekerom

Op Koningsdag afgelopen zaterdag stond voor ons de eerste competitiewedstrijd op de kalender en deze werd verreden in Wekerom. Nu konden we echt eens kijken hoe de verhouding tussen de Red Impact en de andere deelnemers zal liggen.

Rond de klok van 11 werd er koers gezet richting de Veluwe. Eenmaal aangekomen in Wekerom verliep de wedstrijd met een matig zonnetje voorspoedig. De baan omstandigheden waren goed. Om 15:00 begon onze klasse. Wij hadden dit keer de proeftrek en Manus mocht laten zien wat de trekker in zijn mars heeft. Een dikke Full Pull was het resultaat. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagen in deze afstelling te laten staan dus wisten de andere deelnemers wat hun te doen stond. Secret of the Valley was de volgende op de lijst, deze toerde op, ging goed weg, maar bij de 25 meter barste de inlaatpijp van de intercooler eraf. 25.84m verscheen er op het scorebord. Ook bij Maximum Massey zat het niet mee, deze had met het optoeren grote olielekkage waardoor hij werd afgesleept.

The Mystery had wel een mooie run en zette een afstand neer van 105,57m. Blue Thunder moest erg corrigeren en verzette heel veel grond waardoor hij niet verder kwam dan 97,65m. Bruggeman haalde een afstand van 99,29m. De volgende trekker werd met een gejuich op de baan gereden en als dat gebeurd weet je bijna zeker dat dat alleen maar Simply Green kan zijn. Met dit keer Marien op de bok zette deze ook een Full Pull op het score bord. Black Magic had een matige run en kwam niet verder dan 46,85m. White Shadow was 6 plaatsen opgeschoven vanwege dat ze geen toerensignaal hadden. De rode Aardbei van Peeters kwam met Eddie als chauffeur daarna op de baan, maar door een te hoge verzet wist ook hij niet de afstand voor een finale plaats te behalen en bij 96,08m stond hij stil. Van Stappust had wel een goede run en zette de sleepwagen stil op 100,98m. Maar of dat deze afstand voldoende is voor een finale moesten we nog even afwachten. White Stalion Two kwam dichtbij maar stopte op een afstand van 97.92m. Up and Down en Wild Pirate wisten zich ook niet te kwalificeren voor de finale. Stranger mocht vanwege een te zware machine buiten mededinging starten maar kreeg de machine niet weg. White Shadow deed dit wel en met een afstand van 102,57m was deze machine ook een goede kanshebber voor het podium.

De finale bestond uit 4 deelnemers en bij het horen van de Ticking Timebomb tune steeg de spanning bij ons en wisten we dat het er nu op aan kwam. Met een mooie run zette Manus de eerste afstand neer in de finale, 103,02m verscheen er op het scorebord. Nu konden we alleen maar toekijken wat de concurrenten gingen doen. Het rood-gele kanon The Mystery was als eerste na ons aan de beurt en met een super balans en daardoor ook een mooie run kwam hij toch niet aan onze afstand. 99,73m gaf het scorebord aan. Voor Simply Green was de afstand van 103.02m ook te ver en met een afstand van 100,85m reed deze zich wel op een voorlopige 2e plaats. Als laatste deelnemer kon alleen White Shadow kon alles nog veranderen maar deze kwam zelfs niet aan de afstand van The Mystery en stopte op een afstand van 91,33m.
Met een mooie eerste plaats is dit voor ons een goed begin van het seizoen. Het beloofd wel een spannend seizoen te worden want de concurrentie zit dicht bij mekaar.
Onze eerstvolgende wedstrijd zal zijn op 16 mei in Staphorst.
1. Red Impact FP 103,02m
2.Simply Green FP 100,85m
3.The Mystery 105,57m 99,72m
4.White Shadow 102,57m 91,33m
5.Van Stappust 100,95m

X