Montfoort
januari 4, 2020
Zwolle indoor 2020
februari 20, 2020
Alles

Wekerom NK 2019

Zaterdag 14 september was het zover het Nederlands Kampioenschap stond op de kalender welke dit jaar verreden werd in het Gelderse Wekerom. Het was voor ons nog de enigste mogelijkheid om het seizoen nog enigszins glans te kunnen geven maar gezien het lastige seizoen wat we rijden zal dit een moeilijke opgave worden maar het mooie van deze eendaagse wedstrijd is wel dat iedereen die zich hiervoor gekwalificeerd gelijke kansen heb.

Begin van de middag werd er afgereisd naar het Gelderse land. Het weer was perfect. Eenmaal ter plaatse was het een drukte van belang met alle deelnemers uit de standaard, sport en supersport klassen die zich gaandeweg het seizoen hadden gekwalificeerd. Het weer was perfect en het terrein zag er goed uit en er lag voor ons een perfecte wedstrijdbaan.

Rond de klok van 18:15 uur ging de 4.5 ton Supersport van start. Er stonden 12 deelnemers op de startlijst waarvan er 2 afkomstig waren uit de Promo klassen.
Van Stappust had deze dag de proeftrek en reed met een iets te onstuimige run een afstand van 92.93m. De wedstrijdleiding besloot de 2e deelnemer af te wachten qua sleepwagen afstelling en die deelnemer was de combinatie van Peeters en die behaalde als eerste een Full Pull. De wedstrijd-leiding besloot de sleepwagen afstelling zo te laten staan. MeterVreter, de Nederlands Kampioen van vorig jaar, kwam mede door een motor die maar op 5 cilinders liep niet verder dan 97.15m. Steel to- Steal kreeg daarna schakel problemen en schoof 6 plaatsen op. Daarna was het de beurt aan de eerste deelnemer vanuit de Promo klasse namelijk Black Magic en die zette de sleepwagen stil op 108.43m. Simply Green was de volgende deelnemer en die kwam verrassend niet verder dan 103.48m. Great Experience die voor het eerst ook op “Puller” banden stond behaalde 106.14m gevolgd door Van Stappust met 109.20m. Secret of the Valley noteerde daarna een 2e Full Pull.
Toen mocht Henri zijn kwalificatierun maken en wat voor run! De snelheid zat er mooi in en de balans was ook goed en het resultaat was ook een mooie Full Pull. Hiermee was de 3e Full Pull een feit. Door het resultaat van ons viel Simply Green inmiddels af voor een eventuele finale plaats.
Steel to Steal had het schakel probleem inmiddels ook opgelost en behaalde een afstand van 99.54m. Up and Down, de 2e deelnemer uit de Promo klasse, en The Mystery behaalde op een paar centimeter na bijna een zelfde afstand namelijk 106.17m om 106.35m. Als laatste deelnemer mocht White Shadow proberen om een finale plaats af te dwingen en de laatste tijd goed lopende Case kwalificeerde zich met een Full Pull ook voor de finale.

Nu was het tijd voor de finale en die bestond uit 6 deelnemers. Dat aantal is overig anders dan normaal op een competitie wedstrijd. Op het NK geldt in onze klasse dat de 6 beste deelnemers, ook al zijn het afstanden onder de 100m, zich kwalificeren voor de finale. De sleepwagen werd zwaarder gezet door er 1 cm mes erbij te plaatsen.
Peeters mocht de spits afbijten en zette met overmacht een afstand neer van 119.89m. Daar kon de rest zich op stuk bijten. Black Magic strandde als 2e finalist op 98.65m en Van Stappust zette de sleepwagen stil op een afstand van 97.96m. Secret of the Valley kwam daarna wel in de buurt van de leidende afstand maar meer dan 111.26m zat er niet in. Toen was het weer de beurt aan Henri om met de Red Impact aan te haken. Nu was de run minder perfect en kwam er na de 80m een lichte onbalans in de machine wat resulteerde in een afstand van 98.70m wat wel een voorlopige 3e betekende. Nu was het afwachten of White Shadow als laatste deelnemer nog verandering in de stand kon aanbrengen maar halverwege de run kwam de zwart/witte machine aan de linkerkant buiten de baan wat een diskwalificatie tot gevolge had.
Daarna volgde er nog een speciaal moment want Peeters erkende zijn winst niet zonder dat Simply Green ook een finalerun had gereden. Simply Green liet zich niet kennen en haakte buiten mededinging nogmaals een keer aan en noteerde een afstand van 110.98m.
Dit was een mooi eindslot van een zeer mooie wedstrijd. Met een mooie 3e plaats en een trost gevoel keerde we later op de avond terug naar onze thuis locatie in Zijderveld.

Nu rest ons nog 1 competitie wedstrijd te gaan en die wordt op zaterdag 28 September verreden in het Brabantse Halsteren. Hier gaan we onze best doen voor lijfsbehoud in de topklasse van de 4.5 ton Supersport. Het wordt spannend!!

X