Hoogblokland 2019
januari 4, 2020
Wekerom NK 2019
januari 4, 2020
Alles

Montfoort

Zaterdag 10 augustus stond de wedstrijd in Montfoort als 11e competitie wedstrijd op de kalender.
Rond de klok van 14:00 uur vertrokken we naar Montfoort. Eenmaal aangekomen stond er een flinke wind viel er af en toe een druppeltje maar naarmate de middag vorderde viel er geen regen meer.
Doordat er zoveel wind stond en de zon volop scheen had de NTTO organisatie de handen vol om de wedstrijdbanen in goede conditie te houden.

Met een krap uurtje uitloop ging rond de klok van 19:00 uur de 4.5 Supersport klasse van start.
Er stonden geen bijschrijvers op de startlijst dus bestond het deelnemersveld uit 12 trekkers.
Secret of the Valley had deze keer de proeftrek en noteerde een afstand van 98.11m. De wedstrijdleiding besloot om de sleepwagen lichter te zetten. Daarna reed The Mystery een afstand van 105.61m. Nu bleef de afstelling zo staan en was Red Devil de 3e deelnemer die op de startlijst stond en die noteerde een afstand van 96.46m. Steel to Steal kwam met een afstand van 105.42m dicht bij de afstand van The Mystery die besloten hadden om de verreden afstand te laten staan.
Hiermee werd ook wel duidelijk dat op deze baan een Full Pull behalen een knappe prestatie zou zijn. MeterVreter volgde daarna en staakte de strijd op 101.53m. Toen was het de beurt aan de aanstaande kampioen Simply Green want formeel gezien al zouden ze niet rijden zouden ze nog de titel Competitie kampioen 2019 behalen. Met gastrijder Dave op het groene hert werd er een afstand behaald van 104.62m. Toen was het de beurt aan Henri om met de 1066 aan te haken. De run verliep mooi stabiel alleen reed de machine aan het einde van de run wel strak langs de rechter kalklijn. Henri besloot van het gas af te gaan en op 97.11m kwam er een einde aan de run. Nu was het afwachten wat concurrent Red Dream zou doen want in de tussenstand van de competitie is het onderlinge verschil 2 punten nog in het voordeel van ons (95 om 93 punten). Hiermee zitten wij nog net boven de degradatiegrens. Red Dream stond als laatste deelnemer op de startlijst dus moesten we nog even geduld hebben. Secret of the Valley die de proeftrek overdeden reed nu een afstand van 105.83m en was hiermee de nieuwe leider. De run van White Shadow was daarna van korte duur want vlak na de start raakte de machine aan de linkerkant buiten de baan met een diskwalificatie tot gevolg. Van Stappust had moeite om de juiste grip te vinden en noteerde een afstand van 95.81m. Great Experience eindigde op een afstand van 103.16m. Met een afstand van 107.28m reed Peeters zich daarna aan kop van de wedstrijd. Toen was het de beurt aan de laatste deelnemer Red Dream maar tijdens de run was het hoorbaar dat de motor niet goed liep en strandde de machine op een teleurstellende afstand van 48.21m. Uiteindelijk bleek een probleem met de brandstofpomp de boosdoener te zijn.

In de finale trok Steel to Steal met een afstand van 101.92m aan het langste eind gevolgd door The Mystery met 100.15m en Peeters met 97.04m. Secret of the Valley werd 4e met een afstand van 90.48m.
Na de finale hebben we nog een test run gereden. In deze run hadden we de bandenspanning verhoogd om te kijken hoe de machine daar op zal reageren en dat verliep niet verkeerd want met dezelfde afstelling van de sleepwagen zoals ook de finale deelnemers reden werd er een afstand behaald van 101.20m. Dit zou achteraf goed geweest zijn voor een 2e plaats maar dat was voor ons even niet van belang maar wel dat er met een hardere bandenspanning er meer meters behaald werden. Deze informatie kunnen we de aankomende wedstrijden goed gebruiken.

Door het resultaat van Red Dream zijn wij 3 punten uitgelopen en is het onderlinge verschil nu 5 punten. Hiermee blijf het onderling toch nog spannend tot het einde van het seizoen.

X