Sdr. Hygum (Denemarken) 2015    

Putten 2015
juli 16, 2015
Lochem 2015
augustus 4, 2015
Alles

Sdr. Hygum (Denemarken) 2015    

Zaterdag 18 juli hebben we deelgenomen aan een demowedstrijd in Sdr. Hygum in Denemarken. Simply Green en White Shadow waren hiervoor ook uitgenodigd. Ook waren er Nederlandse deelnemers uit de Prostock klasse uitgenodigd te weten Extreme Temptation, Rocky, Blue Hazard en Bad Boys Toy.

Vrijdagmorgen werd er koers gezet richting Denemarken. De reis verliep voorspoedig tot aan Hamburg. Hier reden we een alternatieve route rondom Hamburg heen om de file in de Elbetunnel te vermijden. Om 19.30uur kwamen we op de locatie in Sdr. Hygum aan en begonnen we met het opbouwen van het kamp welke we gezamenlijk met Simply Green en White Shadow zouden opbouwen. Een uur later arriveerde Simply Green ook en rond middernacht arriveerde de White Shadow ook. Het kamp was compleet.

De volgende morgen kwamen langzaam aan de andere deelnemers voor deze wedstrijd aan. De wedstrijd begon om 14.00uur. Onze klasse ging om 19.00uur van start. De organisatie had de Deense 4.5 ton Farmcup en Farmstock klasse tot één klasse samengevoegd. De klasse bestond uit 21 deelnemers. Van de Nederlandse deelnemers mocht Red Impact halverwege als eerste aanhaken. Manus was deze keer de chauffeur van dienst en reed in een snelle run een dikke Full Pull. White Shadow die na 3 Deense deelnemers volgde kreeg de machine niet goed op toeren. Na een herkansing kreeg men het wederom niet voor elkaar. Na weer een 3 tal Deense deelnemers was het de beurt aan Simply Green. Laurens de Boer reed ook met de John Deere een dikke Full Pull maar later bleek dat de trekker tijdens de run de witte kalklijn had geraakt dus werd deze run geannuleerd. Nu geldt op deze wedstrijd het Eurocup reglement en dat wil zeggen dat men 2 pogingen heeft om zich te kwalificeren voor een eventuele finale en dus mocht Simply Green in de herkansing. Dit werd gedaan als laatste deelnemer en wederom werd er een Full Pull behaald.

In de finale mocht Red Impact als eerste van de Nederlandse deelnemers weer op de baan komen. Manus trok de ketting strak en ging van start. Nadat de International 1086 goed van start was gegaan trok de machine in het 2e gedeelte van de baan naar links en reed richting de Full Pull lijn. Helaas ging de machine iets te ver naar links en overschreed hiermee ook de kalklijn wat een diskwalificatie tot gevolg had. Als laatste Nederlandse deelnemer mocht Simply Green gaan proberen om de tot dan leidende afstand van 96.87m te verbeteren. Laurens toerde de machine op en ging van start. De run eindigde in de buurt van de leidende afstand. Het scorebord moest uitsluitsel geven en daar verscheen 97.62m dus werd daarmee de winnaar van deze wedstrijd. Hiermee werd de Hollandse eer toch hoog gehouden.
Ondanks de diskwalificatie zijn we toch dik tevreden want de afstand die we in de finale behaald hebben bleek wel de verste afstand te zijn al was het verschil klein.

Nadat de wedstrijd afgelopen was werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig nagepraat. Ook werd er nog een bezoek gebracht aan de afterparty die in de feesttent bezig was.
De volgende morgen werd er eerst genoten van een lekker ontbijtje en daarna werd het kamp weer afgebroken en werd er weer koers gezet richting onze thuislocatie in Zijderveld.
Hiermee kwam er een eind aan een mooi weekendje tractorpulling in Denemarken.

X