Oudenbosch
augustus 11, 2014
Great Ecclestone
september 8, 2014
Alles

Meerkerk

Zaterdag 16 augustus was het de beurt aan de één na laatste competitie wedstrijd van seizoen 2014. Deze wedstrijd betrof ook onze thuiswedstrijd. Veel van onze sponsors, leden van onze supportersclub “Vrienden van Red Impact”, relaties en bekenden bezochten onze VIP locatie op deze wedstrijd. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men de wedstrijd van dichtbij beleven. 

De al weken geleden op papier gezette voorbereidingen begonnen we in de week voor de wedstrijd uit te werken.Donderdags werd dit ook zichtbaar op het wedstrijdterrein. Hier werden namelijk een drietal pagode tenten op een verhoging geplaatst. Ook werden er vloerplaten gelegd.
Tevens was er ook een compleet catering inventaris geleverd.Zaterdagmorgen vroeg vertrokken we met de overige spullen, die de dag compleet moest maken, richting Meerkerk. Eenmaal aangekomen begonnen we met het aankleden en installeren van onze VIP locatie. Rond de klok van 14.00uur begonnen de eerste gasten binnen te druppelen en ging de wedstrijd ook van start. Naarmate het wedstrijd verloop vorderde werd het al gezellig druk. Alle gasten leefde toe naar het moment dat onze klasse van start zou gaan. Volgens het progamma zou dit rond de klok van 19.00uur zijn.
Uiteindelijk kwam dit schema uit en ging de 4.5ton Supersport van start. Volgens de startlijst zouden er 17 deelnemers meedoen in onze klasse maar dit werd door 2 afzeggingen terug gebracht naar 15 deelnemers. Het bestond nu uit 12 competitie deelnemers en 3 bijschrijvers. Als eerste deelnemers was het de beurt aan Van Stappust. Deze haalde een afstand van 75.99m wat er op duiden dat de sleepwagen iets aan de zware kant stond. Dit vond ook de wedstrijdleider en de sleepwagen werd verlicht. Als 2e deelnemer stond Black Magic op de startlijst. Voorafgaand aan deze run kregen we via commentator Arco Sterk het droevige bericht te horen dat de vader van Arjan Duits, die de eigenaar en tevens rijder is van de Black Magic, afgelopen vrijdag is overleden op 62 jarige leeftijd. Van dit trieste bericht werden we allemaal toch even stil van. Hieruit blijkt dat vreugde en verdriet dicht bij elkaar kunnen liggen. Langs deze weg wensen we Arjan, familie, vrienden en bekenden veel sterkte in deze moeilijke tijd. Toch was er besloten dat de tractor aanwezig moest zijn en werd deze nu bestuurd door teamlid Dirk Wolters. Ook tijdens deze run bleek dat de sleepwagen nog te zwaar stond. De Black Magic eindigde op 87.32m. Wederom werd de sleepwagen lichter gezet. Tijdens het terug rijden van de Black Magic applaudisseerden het publiek uit medeleven. Als 3e deelnemers was het The Mystery die ook een proeftrek had. Deze behaalde een afstand van 103.85m. De sleepwagen bleef in deze afstelling staan en The Mystery besloot ook deze afstand te laten staan dus was de eerste officiële afstand een feit. Daarna was het de beurt aan de Simply Green. Ook voor dit team uit Molenaarsgraaf was het een thuiswedstrijd. Laurens den Boer liet zien dat de John Deere goed afgesteld stond en reed de eerste Full Pull. Toen klonk de bekende Red Impact tune uit de boxen en was het tijd voor Henri om de International 1086 voor de sleepwagen te rijden. Het publiek op onze VIP zone ging er eens goed voor staan in afwachting van onze run. De machine werd opgetoerd en ging van start. Een Full Pull was net iets te ver voor de International 1086 en de sleepwagen stopte op een afstand van 108.97m. Nu moesten we afwachten of het voldoende was voor een finale plaats. Secret of the Valley kwam na ons tot een afstand van 97.22m. Voor Blue Thunder was onze afstand ook te ver en deze stopte op een afstand van 105.31m. Daarna kwamen Van Stappust en Black Magic weer op de baan om beide hun verreden proeftrekken over te doen. Nu werden er afstanden behaald van 101.61m en 100.46m. De volgende deelnemer op de startlijst was Red Devil maar deze schoof 4 plaatsen op vanwege een technische probleem. De rode Inter van Erik Peeters, die ons wederom zoals vorige jaren weer had voorzien van overheerlijk aardbeien, was de volgende op de startlijst. Eddie die op de bok van de Inter zat reed een mooie FullPull. Bruggeman( 89.22m) en Maximum Massey(97.76m) wisten zich niet te kwalificeren voor de finale.
White Shadow haalde met een afstand van 105.21m net de finale niet. Wel kreeg hij applaus ook voor de lekkere champignons die hij ons had geleverd. Toen was het de beurt aan Red Devil die toch zijn run wilde maken en in een mooie run wist hij de Full Pull lijn te halen en dus ook zich zo in de finale te rijden. De bijschrijvers Wild Pirate, Up and Down en ook White Stallion Two haalde de finale niet. Gelukkig bleek onze afstand van 108.97m voldoende voor de finale.

Simply Green beet de spits af in de finale met een mooie afstand van 114.64m en reed onder luid gejuich van de vele supporters terug. Red Impact was de volgende en de spanning steeg in “The Red Zone”. Met een mooie run stopte de machine op een afstand van 108.72m. Het was een voorlopige 2e plaats maar of het genoeg zou zijn zal nog uit de volgende runs moeten blijken. De rode Inter van Peeters had ook een goede run op het oog was niet te zien of hij ons voorbij was maar het scorebord gaf een afstand aan van 107.38m. Nu kon alleen Red Devil nog ons van de 2e plaats af stoten maar aan het einde van de run verscheen er op het scorebord een afstand van 105.35m.De 2e plaats was een feit en een plaats waar we tevreden mee kunnen zijn. We zijn in de tussenstand van de competitie weer een plaats gestegen maar het blijft heel dicht bij elkaar zitten. Tussenstand: 1 Simply Green 192.5 pnt. 2 Peeters 181 pnt. 3 Red Impact 179 pnt. 4 Blue Thunder 178.5 pnt.

Deze wedstrijd is voor ons weer een geslaagd evenement geweest en via deze weg willen we dan ook Partycentrum Schoonrewoerd, Tentenverhuur Van Genderen Hagestein, W.K.M. Cornelisse, Verhuurbedrijf Aart den Hartog, Cafe ’t Trefpunt en alle hulp die we hebben gekregen bedanken. En natuurlijk ook de organisatie van Tractorpulling Meerkerk die ons de mooie locatie langs de baan beschikbaar heeft gesteld. Het was weer een top wedstrijd..bedankt!!

X