OUDENBOSCH 2016
augustus 10, 2016
NK Bakel 2016
oktober 3, 2016
Alles

Meerkerk

Na vele voorbereidingen was het zaterdag de beurt voor onze thuiswedstrijd Meerkerk. Al vele jaren krijgen we hier van de organisatie een locatie toegewezen voor het ontvangen van onze sponsors, relaties en supportersclub de Vrienden van.

Om circa 9:00 uur vertrokken we in een karavaan naar Meerkerk, je moet tenslotte wel een hoop meenemen voor de totale catering. Het opbouwen ging gestaag en we waren dan ook al dik voor de aanvang(14:00 uur) van de wedstrijd klaar voor ontvangst. Het weer zat mee en het zag er gezellig uit. Al vroeg druppelden de eerste gasten bij ons binnen om de wedstrijd te aanschouwen. Onze klasse stond pas als laatste op de programma en zou rond 19:00 uur van start gaan.
Met de zon op onze bol was het goed vertoeven in onze VIP-area, een hapje en een drankje erbij.
Tussendoor moesten we toch ook wel de wedstrijd in de gaten houden want je wilt toch weten hoe het gaat met de andere klassen, hoe is de baan en vooral hoe houdt deze het tijdens het verloop van de wedstrijden. De baan oogde goed al zat er vanaf de 90 meter wel iets minder grip in de baan.

Iets later dan gepland rond 19:30 uur begon onze klasse. White Shadow mocht als eerste in de klasse aanhaken en zette een Full Pull op het scorebord waarna de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen zwaarder te zetten. Bruggeman mocht toen weer met een proeftrek starten en kwam op een afstand van 101.25m. Deze besloten om de proeftrek over te doen. De eerste officiële trek was nu dus voor Simply Green. De “groene mannen” hadden naast ons ook een druk bezetten VIP locatie en het gejuich was dan ook goed te horen. Met een strakke run reden ze een afstand van 106.82m. Secret of the Valley kwam hier niet aan maar haalde een afstand van 100.04m. Up and Down volgde daarna en reed een mooie afstand van 104.16m. The Mystery eindigde net hier hieronder met een afstand van 103.97m. Toen werden de proeftrekken over gedaan van White Shadow(50.51m) en Bruggeman maar voordat Bruggeman kon starten verscheen het zeil op de baan want er waren intussen donkere wolken boven het terrein gekomen. Volgens buienradar zou er een flinke regenbui kunnen vallen. In ons kamp werden ook de voorzorgsmaatregelen getroffen zodat iedereen een droog plekje kon zoeken in de grote of kleine tent maar gelukkig viel de regenbui mee, er viel wel regen maar de opgegeven hoeveelheid is er gelukkig zeker niet geweest. Toen het zeil weer van de baan was noteerde Bruggeman een afstand van 97.40m. Wild Pirate verspeelde op 34.76m een turbo. Nu was het Peeters die aan de beurt was met Eddie op de bok. Voor ons was dit een belangrijke deelnemer want het is een directe concurrent voor de 3e plaats in het eindklassement. Met een prima run werd er een afstand neergezet van 106.40m. Black Magic kwam met een afstand van 93,11m hier niet aan. Red Devil daarentegen zette verrassend een mooie Full Pull neer. Van Stappust reed een afstand van 98.17m en wist zich hiermee niet te kwalificeren voor de finale. Toen was het de beurt aan Henri met de Red Impact om zijn kunsten te laten zien. Met een run waarbij de balans zeker niet goed was zoals het moet zijn en ook het grip de wensen over liet eindigden we op een afstand van 99.96m, helaas ook geen finale voor ons en we wisten gelijk dat we onze 3e plaats in de competitie hiermee ook verspeeld hadden. De bijschrijvers Metervreter, Maximum Massey, Red Dream, Steel tot Steal en Stranger konden zich ook niet bij het rijtje finalisten schrijven.

Als eerste deelnemer in de finale mocht Simply Green aanhaken en met een super run (mede door een slippende koppeling) zette de John Deere een afstand neer van maar liefst 112.78m(!). Up and Down wist die de afstand ruimschoots niet te halen en stopte op een afstand van 93.65m. Zou Peeters dan nog de Groene rakkers voorbij kunnen gaan was de vraag maar nee, ook voor hem was de afstand ruimschoots te ver en strandde op een afstand van 99.83m. Ook voor Red Devil was de leidende afstand te ver en met een afstand van 94.23m sloot deze de rij van de finalisten.

Het is jammer dat deze wedstrijd voor ons zo afliep maar toch kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde evenement die door vele is bezocht.
Via deze weg willen wij de organisatie van Meerkerk dan ook bedanken voor de toegewezen locatie en natuurlijk voor het verloop van het fantastische evenement.
En laten we ook onze sponsors en een ieder die hier aan heeft meegeholpen niet vergeten en bedanken voor deze geslaagde dag.

Met een 4e plaats in het eindklassement zit voor ons het competitie seizoen erop.
Er rest ons nu nog 1 officiële wedstrijd en dat is het Nederlands Kampioenschap welke gehouden wordt op 17 september in het Brabantse Bakel.
Hier gaan we natuurlijk weer ons uiterste best doen voor z’n hoogst mogelijke klassering.

 

X