Ahoy 2015
maart 12, 2015
Erichem 2015
mei 20, 2015
Alles

Wekerom 2015

Maandag 27 april (Koningsdag) was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd verreden in Wekerom. Na de 2 indoorwedstrijden die we dit jaar al gereden hadden,  konden we nu kijken hoe de verhoudingen nu lagen op de eerste buitenwedstrijd.

In de 2e helft van de morgen werd er afgereisd richting de Veluwe. Het weer was goed. Eenmaal gearriveerd hadden we een mooie plaats gekozen langs de baan. De trekker en overige benodigdheden werden uitgeladen en daarna werd er naar de klassen gekeken die op dat moment aan het rijden waren.

Rond de klok van 15.00 uur ging de 4.5 ton Supersport van start. Door de afwezigheid van competitiedeelnemer Maximum Massey en bijschrijver Steel to Steal stonden 13 deelnemers op de startlijst. Up and Down was de eerste deelnemer en had hiermee de proeftrek. In een matige run werd er een afstand behaald van 93.92m. Men besloot de proeftrek over te doen. De sleepwagen bleef staan in deze afstelling. Red Devil was de 2e deelnemer en reed een afstand van 106.71m. Van Stappust die daarna volgde reed de eerste Full Pull. Peeters en White Shadow volgden ook het voorbeeld van Van Stappust en reden beiden ook een Full Pull. Voor nieuwkomer Gerard Hopmans met Black Magic was de Full Pull net iets te ver weg. 109.04m verscheen er op het scorebord. Daarna was het de beurt aan Simply Green. Iedereen was benieuwd hoe het met deze machine zal aflopen want op de laatste 2 wedstrijden die ze gereden hadden had de John Deere flinke turbo schade opgelopen. Gelukkig bleef de turbo nu wel heel en reed ook Simply Green een Full Pull. Up and Down deed nu hun proeftrek over en kwam nu tot een afstand van 97.42m. Bruggeman kwam niet verder dan 106.16m. The Mystery had geen goede run en de machine stopte op een afstand van 55.01m. Wild Pirate daarin tegen had wel een goede run en reed ook een Full Pull. Daarna mocht Henri het met de International 1086 proberen om zich ook bij het rijtje finalisten te rijden. In een run waarbij de machine niet de ideale grip had werd er uiteindelijk toch ook een Full Pull behaald. Daarna volgden de bijschrijvers Secret of The Valley en White Stallion met afstanden van 67.53m en 108.80m.

De finale bestond uit 6 deelnemers en Van Stappust mocht als eerste van start. Wederom had Van Stappust een goede run en zette de sleepwagen stil op 108.08m. Daarna volgde de machine van Peeters maar deze machine kon niet de ideale grip vinden daardoor werd er een afstand behaald van 98.89m. White Shadow had hier minder last van en reed een afstand van 106.18m. Simply Green reed daarna voorbij aan alle afstanden en zette de zwart/witgeblokte vlag neer op 110.89m. Wild Pirate had ook wederom weer een goed run en behaalde een afstand van 106.88m. Als laatste finalist wist Henri wat hij met Red Impact moest doen om in ieder geval op het podium te komen. De machine werd opgetoerd en ging van start maar tijdens de run had de machine wederom niet de gewenste grip en snelheid en stopte op een afstand van 106.04m wat resulteerde in een 5e plaats.

De winst van deze wedstrijd was voor Simply Green gevolgd door Van Stappust en Wild Pirate. Hiermee was het podium wel heel erg groen gekleurd.
Hierbij feliciteren wij team Simply Green met het behaalde resultaat.

De eerst volgende competitiewedstrijd is op 16 mei in Erichem.

Bekijk hier de uitslagen en de stand van de competitie

 

X