Loerbeek 2016
mei 30, 2016
Powerweekend Made
juni 23, 2016
Alles

Staphorst

Vrijdagavond 3 Juni was het de beurt aan de wedstrijd in Staphorst. Het betrof alweer de 4e wedstrijd van het competitieseizoen. De International 1086 was in de week voorafgaand weer nagekeken en was er weer klaar voor. Begin van de avond werd de machine geladen en werd de reis van 125 km noordelijker aangevangen.

Bij aankomst bleek dat ze in Staphorst weinig regen hadden gehad. Toen we de machine net uitgeladen hadden begon het wel te druppelen maar dat was maar van korte duur. Gelukkig maar want de editie van vorig jaar werd afgelast vanwege langdurige regen.

De 4.5 ton Supersport stond als laatste klasse op het programma en zou om 22.45 uur van start gaan maar dat werd nu 23.30 uur. Er stonden 14 deelnemers op de startlijst waarvan 2 bijschrijvers.
The Mystery had deze keer de proeftrek en reed een afstand van 98.49m. De afstelling van de sleepwagen bleef staan en The Mystery koos ervoor om de run over te doen.
De machine van Peeters die daarna volgde had op deze wedstrijd er wel weer zin in want de Turbo Aardbei reed de eerste Full Pull. Red Devil was de volgende deelnemer en eindigde op een afstand van 101.46m. Bruggeman kwam niet verder dan 93.80m. Daarna was het de beurt voor de leider in de competitie Simply Green. In een niet al te beste run reed Marien den Besten een afstand van 106.37m. Hiermee werd duidelijk dat de start, op een voor het oog goed lijkende baan, toch verraderlijk was. Wild Pirate volgde daarna met een afstand van 104.43m. Voor White Shadow werd deze wedstrijd een dure aangelegenheid. Deze verspeelde op een afstand van 99.90m een turbo.
The Mystery volgde daarna vanwege het over rijden van de proeftrek maar ze konden de eerst gereden afstand niet verbeteren. Het werd zelfs een afstand van 91.67m.
Nu mocht Henri de ketting strak trekken van de sleepwagen met de International 1086. Wederom met de nodige rook en vlammenspel werd de motor langzaam opgetoerd en ging van start. De start was niet al te best. De snelheid kwam niet goed in de machine en uiteindelijk werd de sleepwagen stil gezet op 102.40m. Nu werd het spannend of de afstand voldoende was om finale te mogen rijden want er mogen maar 4 deelnemers naar de finale en de gereden afstand was de 4e afstand en er moesten nog wat deelnemers rijden. Black Magic en Up and Down kwamen niet in de buurt van onze afstand. Ze reden afstanden van 86.93m en 93.33m. Een kandidaat die het wel zou kunnen is Van Stappust en die reed op zijn thuis wedstrijd inderdaad voorbij aan onze afstand en zette een afstand van 105.26m op het scorebord. Helaas voor ons dus geen finale. Secret of the Valley kreeg daarna de motor niet op de gewenst toeren. Daarna volgden de bijschrijvers Metervreter en Maximum Massey met de afstanden 76.65m en 37.97m.

In de finale mocht Peeters als eerste van start gaan en zette de zwart/wit geblokte vlag neer op 105.07m. Simply Green die daarna aan de beurt was had ook problemen om de snelheid goed in de machine te krijgen en eindigde op een afstand van 87.13m. Van Stappust reed daarna voorbij aan de afstand van Simply Green en noteerde een afstand van 100.74m. Dit was gelijk ook de laatste deelnemer want Wild Pirate kon vanwege schade niet terugkomen in de finale.

Langs deze weg feliciteren wij team Peeters met het behaalde resultaat.
Voor ons leverde deze wedstrijd een 5e plaats op.

Volgende wedstrijd is 18 en 19 Juni op het Powerweekend in Made.

 

X